La portada de mañana
Acceder
El juez Peinado exprime la causa contra Begoña Gómez y cita ahora a Pedro Sánchez
OPINIÓN | 'Que no pare el espectáculo Peinado', por Esther Palomera
CRÓNICA | Una guerra de cien días para impedir la victoria de Trump

Els regidors imputats s’enfronten a Bonig: “La seua carta no té raó de ser”

Europa Press

València —

El regidor del PP en l’Ajuntament de València, Alfonso Novo, ha assegurat aquest dimecres que cap dels edils del grup popular investigats en el cas Imelsa no ha rebut “cap carta” del PPCV perquè tornen l’acta, una missiva que creu que “no té cap raó de ser”, atés que ja hi ha un expedient informatiu en fase d’instrucció.

Serà en el si d’aquest últim on “farem el que hàgem de fer” per a “compatibilitzar el dret a la defensa amb la nostra posició en aquest Ajuntament”, ha avançat.

Novo ha fet aquestes declaracions després de mantenir un minut de silenci juntament amb la resta de la corporació municipal per les víctimes dels atemptats de Brussel·les, quan se li ha preguntat per la carta que la direcció del PPCV va anunciar aquest dimarts que enviaria als nou edils investigats per un pretés blanqueig de capitals en què els dóna deu dies hàbils per a tornar l’acta de regidor.

Al migdia d’aquest dimecres, “cap dels meus companys hem rebut cap carta encara de la direcció regional del partit; sabem el que sabem pels mitjans de comunicació”, ha assegurat.

En tot cas, tots els edils “afectats” han “consensuat” col·laborar de manera “activa” amb el Comité Nacional de Drets i Garanties en la instrucció de l’expedient informatiu que se’ls va obrir el 16 de març passat, “aportar-hi tot el que calga” i que els requerisca el partit i “col·laborar amb l’instructor, que ja està nomenat”.

“En el si d’aqueix expedient informatiu és on direm el que hàgem de dir i farem el que hàgem de fer, i sobretot el que sí que farem és compatibilitzar el dret a la defensa” de la seua innocència “amb la nostra posició en aquest ajuntament”, ha subratllat.

Novo ha recordat que “en cap moment” els estatuts del Partit Popular preveuen l’entrega d’actes sense que hi haja obertura de judici oral per la qual cosa “qui ho ha demanat haurà d’explicar-ho”.

El que fóra el president del PP a la ciutat de València fins que la direcció del PPCV va decidir nomenar una gestora per a fer-se càrrec del partit a la capital ha assenyalat que, “com a membres del PP, i sent a més escrupolosos amb les normes que ens regeixen a tots, això és absolutament incompatible, no és el que diuen els estatuts”.

Així ha manifestat que aqueixa missiva de la direcció regional –que encara no han rebut– “no té tampoc cap raó de ser quan, a més, hi ha un expedient informatiu obert per la direcció nacional”. “No s’ajusta als estatuts del partit”, ha insistit.

D’aquesta manera, l’exportaveu del grup popular en l’Ajuntament de València ha reiterat la seua intenció d’oferir “tota la col·laboració necessària” en la instrucció d’aqueix expedient informatiu i adoptar “decisions que siguen absolutament compatibles amb la nostra presumpció d’innocència, el nostre dret de defensa i amb el respecte als ciutadans i als estatuts que marquen com ens hem de regir en el Partit Popular”.

Finalment, preguntat per l’acord que la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, va dir que havia aconseguit amb els regidors investigats perquè tornaren l’acta una vegada s’alçara el secret de sumari, Novo ha negat que existisca: “Això no és així. Al final no hi ha un acord com a tal, la interpretació que es fa d’aqueix hipotètic acord tampoc és aquesta”.

Novo confia que en el si de l’expedient informatiu s’aclarisca tot: “Si hi ha acord o no i quines són les mesures que prendrem”, ha conclòs.