Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els aeroports de Balears pateixen retards generalitzats pel mal temps

Pantalles informant de retards a l'aeroport de Palma.

Europa Press

0

Els aeroports de Balears han patit demores als vols aquest dimarts per regulacions del trànsit aeri a causa del mal temps, segons ha informat Enaire.

Així, a través d'un missatge a la xarxa social X, Enaire ha avisat que la meteorologia adversa està generant aquest dimarts regulacions que afecten les operacions als aeroports de l'est de la Península i de les Balears.

De la mateixa manera, el gestor aeroportuari Aena ha assenyalat que els aeroports estan patint des d'aquest migdia retards generalitzats a causa de les regulacions.

La previsió d'aquest dimarts ha fet que el Servei d'Emergències de Balears hagi activat l'Índex de Gravetat 1 (IG1) del Pla Meteobal per la possibilitat de pluges i tempestes molt intenses.

L'IG1 s'activa quan la informació meteorològica permet preveure la imminència d'un fenomen advers amb probabilitat elevada de risc per a persones i béns i es declara en aquella situació en què es produeix un fenomen advers en zones localitzades, l'atenció de la qual pot quedar assegurada amb els mitjans i recursos disponibles a les zones afectades, però amb seguiment supramunicipal. Aquest nivell d‟alerta contempla una prealerta de mobilització de mitjans.

Cal assenyalar que l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a Balears ha activat també aquest dimarts l'avís groc a les Illes per pluges i tempestes i l'avís taronja a l'interior de Mallorca.

Etiquetas
stats