Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Grups ecologistes exigeixen que s'endureixin els límits de velocitat als vaixells que posen en perill els banyistes

Esther Ballesteros

Mallorca —

0

Les entitats conservacionistes Mallorca Blue i el Grup d'Ornitologia Balear (GOB) han llançat una campanya per reclamar que s'endureixin les limitacions de velocitat de les embarcacions i motos d'aigua a les zones properes a la costa balear, freqüentades per banyistes i usuaris de caiacs o taules de pàdel surf i que pateixen sovint situacions de perill.

La campanya va acompanyada d'un vídeo en què grans embarcacions i motos d'aigua naveguen a gran velocitat a zones de costa, posant en perill els banyistes.

En concret, GOB i Mallorca Blue reclamen ampliar les restriccions de la limitació de velocitat de navegació fins als 300 metres per a tota la costa litoral tant de platja com de roques. Ara com ara, segons la llei estatal la velocitat al litoral està limitada a tres nusos a la franja de 200 metres a les zones de costa i de 50 metres a les zones roques.

Les organitzacions adverteixen, no obstant, que aquesta limitació no té en compte la realitat de Balears, on les zones rocoses i penya-segats també són molt freqüentats per usuaris d'embarcacions no motoritzades i banyistes. Així, i mantenint la restricció actual de fins a tres nusos, a la resta de litoral fins a aquests 300 metres només es podria navegar fins a cinc nusos.

Ampliar la limitació de velocitat a 300 metres de la riba

“És urgent ampliar la limitació de velocitat a la costa a 300 metres des de la riba. També és imperatiu implementar controls de velocitat, planificar i ordenar el litoral establint límits clars de creixement i usos”, asseveren des de Mallorca Blue, que sol·liciten implementar controls de velocitat velocitat a la costa.

Els ecologistes argumenten que aquesta distància de 300 metres augmentarà la seguretat de les persones que accedeixen a la costa sense una embarcació motoritzada i reduirà la contaminació acústica que afecta tant a veïns com a espècies que viuen a la costa ia les espècies marines d'hàbitats menys profunds.

Des de Mallorca Blue lamenten que, malgrat l'increment significatiu d'embarcacions al litoral de Balears en els darrers anys que “saturen els ancoratges” i d'una manca de regulació i gestió que “converteixen el litoral en un caos”, l'Autoritat Portuària i Ports IB “continuen amb els seus plans d'expansió nàutica, incrementant tant el nombre d'embarcacions com la mida de les eslores a les marines”.

Etiquetas
stats