Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Palma Aquarium augmenta el seu compromís amb la sostenibilitat de la mà d’Endesa integrant una nova instal·lació solar damunt l’Estany dels Taurons

Presentació de la planta fotovoltaica de Palma Aquarium.

0

Endesa ha construït per a Palma Aquarium, situat a Can Pastilla, al carrer Manuela de los Herreros i Sorà del municipi de Palma, una planta fotovoltaica d'autoconsum de 570 kWp de potència.  

El conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro; el director general de Palma Aquarium, Joan Rams, i el director general d’Endesa a les Illes Balears, Martí Ribas, han inaugurat les noves instal·lacions de la planta solar d’autoconsum de Palma Aquarium.

S’ha de destacar que Palma Aquarium, disposarà també, en el pàrquing d’accés públic, de 4 punts de recàrrega per a vehicle elèctric de 7,4 kW cada un, reforçant així el compromís de la Companyia amb la mobilitat sostenible i la innovació tecnològica.

La construcció d’aquesta instal·lació, consolida el compromís de Palma Aquarium amb la sostenibilitat i l'eficiència energètica. El projecte s’ha realitzat en dues fases. La construcció va començar el 2023, amb una primera instal·lació d'una planta fotovoltaica de 400,495 kWp, que es compon de 216,285 kWp sobre sòl i 146,605 kWp sobre coberta de l'edifici principal i 37,605 kWp sobre la coberta de l’estany de taurons.

La planta que s’ha construït en una primera fase està formada per 719 panells de 545 Wp + 16 panells de 540 Wp, juntament amb 5 inversors. Aquesta instal·lació produirà uns 455.654 kWh/anuals, la qual cosa representa una reducció del 14% del seu consum anual de la xarxa elèctrica convencional.

La segona fase d’aquest projecte suposa una ampliació de 168,85 kWp i se situa sobre una marquesina que està formada per 296 panells de 540 Wp i 2 inversors. Aquesta ampliació es calcula que produirà 211.576 kWh/anuals, la qual cosa ajudarà a Palma Aquarium a reduir un 6% més en el seu consum anual provinent de la xarxa elèctrica convencional. 

Gràcies a aquestes dues inversions, Palma Aquarium aconseguirà una producció anual total de 670 MWh, la qual cosa representa una reducció del 20% en el seu consum anual de la xarxa elèctrica convencional. 

A més, des d'una perspectiva mediambiental, la instal·lació contribueix a la reducció de l'abocament de CO₂ a l'atmosfera en 206 tones a l'any, posicionant a PALMA AQUARIUM SA com una empresa compromesa en la mitigació del canvi climàtic, la promoció d'energies netes, la mobilitat sostenible i la innovació tecnològica. 

La indústria i tot el sector de serveis està immers en el seu propi procés de descarbonització amb el compromís de reduir la seva petjada ambiental. L'energia solar, juntament amb altres iniciatives d'eficiència energètica, és un dels punts clau per a abordar la descarbonització a les empreses i, des d'Endesa, es vol facilitar i adaptar les necessitats dels nostres clients la implantació de projectes que aprofitin els recursos naturals, com és en aquest cas, d'autoconsum fotovoltaic.

Endesa ha realitzat aquest projecte sota la modalitat de clau en mà, incloent-hi càlcul, disseny, fabricació, subministrament, transport, assegurança, instal·lació i posada en marxa de la planta d'autoconsum. 

Palma Aquarium i Endesa mantenen un fort compromís a llarg termini per a avançar junts en el camí de la descarbonització, la transició energètica i la sostenibilitat.

Etiquetas
stats