Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Los jesuitas admiten por carta que tuvieron un cura abusador en Madrid
Radiografía y mapas de los ataques de Israel en Líbano: “Llevamos años esperando”
Opinión - La fiesta acaba de empezar. Por Esther Palomera

Junts pel Sí i la CUP s'emplacen a seguir negociant aquest divendres

Anna Gabriel (CUP), Jordi Turull i Marta Rovira (JxSí)

elDiario.es Catalunya

L'última reunió entre Junts pel Sí i la CUP ha acabat, han informat a Catalunya Plural fonts coneixedores de la negociació. Ambdues formacions s'han emplaçat a seguir negociant, ha avançat Europa Press, encara que mantenint les seves postures: Junts pel Sí vol Artur Mas de president, i la CUP un altre candidat. El termini perquè les formacions independentistes assoleixin un acord s'esgota, ja que Catalunya anirà a unes noves eleccions, previsiblement el 6 de març, si no s'investeix cap president o presidenta abans del 10 de gener.

La reunió ha comptat, a més dels negociadors de Junts pel Sí i la CUP, amb representants de l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI)

Aquest matí Junts pel Sí ha mantingut Artur Mas com a candidat a la presidència, tot i les veus internes que demanaven que fes un pas al costat. Mas també ha ofert a ERC entrar al Govern en funcions si s'acaba arribant a l'escenari de les eleccions anticipades. ERC ha qualificat aquest oferiment de “frau democràtic” i ho ha rebutjat“. La CUP no ha anunciat cap canvi respecte la posició adoptada el passat 3 de gener: no investir Artur Mas i seguir negociant fins a l'últim moment. Els cupaires han assegurat que ”mai s'han aixecat de la mesa de negociació“.

Etiquetas
stats