Alavedra (CDC) nega tràfic d'influències en el cas Pretòria: “Va ser una intermediació pura i simple”

L'històric conseller de la Generalitat durant el pujolisme, Macià Alavedra, ha negat haver comès tràfic d'influències en el seu paper en el cas Pretòria, de presumpta corrupció urbanística des de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona): “Va ser una intermediació pura i simple”.

Malgrat iniciar la seva intervenció en la comissió del frau del Parlament assegurant que no parlaria d'aquest cas judicial, que està encara obert a l'Audiència Nacional, Alavedra ha assegurat que el cas Pretòria “no es tracta de cap operació urbanística”. “Es tracta d'una intermediació pura i simple sense tràfic d'influències perquè no vaig parlar amb ningú”, ha indicat, a més d'assegurar que tot va ser declarat.

Alavedra, puntal de Convergència durant anys, està imputat pel cas Pretòria de corrupció urbanística pel qual la Fiscalia Anticorrupció demana una pena de 6 anys i 10 mesos de presó i una multa de 10,3 milions d'euros.

Sobre els comptes que té a l'estranger, s'ha limitat a afirmar: “Tot està regularitzat”, encara que seguidament s'ha negat a anar més enllà al·legant que forma part del procés judicial. “Si he tingut diners a l'estranger tot procedeix de les meves empreses”, ha asseverat. I ha afegit, en resposta al diputat d'ERC, Oriol Amorós: “Al final del procés judicial ho sabrà, potser es quedarà sorprès”.

Preguntat pels comptes a l'estranger de l'expresident Pujol, Alavedra ha contestat: “Jo conec bastant al president Pujol, em crec absolutament la seva versió sobre l'origen dels diners, que venia del llegat del seu pare”.

“Ara a això s'anomena portes giratòries”

Macià Alavedra ha mantingut que el seu pas per la política no li ha servit per enriquir-se, sinó que més aviat l'ha perjudicat perquè els seus antics socis estan més “ben situats” que ell. Alavedra, que va ser conseller de Governació, Economia i Finances i Indústria amb els governs de Jordi Pujol, ha respost a l'oposició, que li preguntava per la relació entre els seus negocis privats i la gestió pública, que per al que procedeix “del món de l'empresa, entrar a la política li comporta problemes”.

En aquest sentit, ha afegit que el seu pas per la política no li ha comportat “res a veure amb l'enriquiment” i ha assenyalat que els socis de les seves empreses que no han tingut responsabilitats públiques estan “molt més ben situats” que ell. Alavedra ha admès que, com que va arribar a la política procedent del món empresarial, tenia accions en algunes companyies, però ha defensat la legalitat d'aquesta situació, com, segons la seva opinió, li va corroborar un cop el propi exfiscal Anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo en una conversa amb ell.

Havent reconegut que després del seu pas per la política va ocupar llocs directius en empreses que es beneficiaven d'adjudicacions públiques, l'exconseller ha apuntat que “ara a això s'anomena portes giratòries. I per això ha caigut gent més important que jo”, ha reblat. “És una situació difícil compatibilitzar”, ha reconegut Macià Alavedra, que ha assegurat que durant la seva gestió al capdavant de la Generalitat no va fer “favors ni concessions” a cap empresa.