La portada de mañana
Acceder
Alemania toma el pulso a una extrema derecha envalentonada
La carpeta de Junts que atasca la mayoría de Sánchez
Opinión | Ya empezamos, por Antón Losada

El consell professional de TV3 demana més atenció al cas Pujol

El Consell Professional de Televisió de Catalunya ha emès un comunicat aquesta setmana en el que assegura que “ l'emissió per TV3 de les concentracions [a favor de la consulta del 9-N] estava sobredimensionada, però, sobretot, ens sorprèn i denunciem que no passés el mateix amb el 'cas Pujol'”.

Els treballadors de la casa recorden que en els últims dies s'han fet especials informatius per explicar i retransmetre esdeveniments com la firma del decret de la convocatòria de consulta i les concentracions a les places dels municipis catalans contra la sentència del Tribunal Constitucional que el suspenia. “En els dos casos es van fer especials informatius per TV3 i el 324 en emissió conjunta i amb conductors del TN”, apunten.

“Dos mesos després de la confessió de l'expresident, la primera vegada que donava explicacions públiques i en seu parlamentària, només es va fer una retransmissió de la compareixença pel 324 i un especial informatiu a les 11 de la nit, també pel 324, amb l'equip del 2324. És més, encara no s'ha dedicat un 30 minuts ni un .CAT al 'cas Pujol'”, diu el comunicat.

Seguir informant a pesar del futbol

A més apunten que el passat dimarts les concentracions van permetre “fer per primer cop un petit resum de notícies del TN a la mitja part del partit de futbol de la Champions”. “Ho celebrem i demanem que aquesta excepció sigui a partir d'ara una norma, i que el futbol no impedeixi poder informar del més destacat de la jornada amb un TN reduït fora d'hora i un resum a la mitja part”, conclouen.

Pocs dies abans de l'11 de setembre la secció del Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) va emetre un comunicat en el que denunciava que algunes informacions haurien cridat a la mobilització de la Diada, cosa que trenca amb la imparcialitat que, segons recordaven, ha de caracteritzar un mitjà públic.

El sindicat es fixava sobretot en suposades “informacions de servei” del telenotícies de TV3 sobre la concentració en forma de V de la Diada, “que expliquen la forma d'arribar-hi” o “indiquen els trams que falten per omplir”, cosa que segons el seu criteri són “crides descarades a la participació”.

RNE denuncia la manca de cobertura de la Diada

En l'altre extrem, el Consell d'Informatius de Radio Nacional de España (RNE) denunciava l'11 de setembre la suspensió de la retransmissió a Ràdio 4 d'un acte institucional celebrat a Llotja de Mar amb motiu de la Diada. “Tot just 24 hores abans de la celebració de l'esdeveniment, la direcció va decidir, en un acte de difícil justificació, suspendre la seva retransmissió i, en el seu lloc, programar un repertori de música en català”, expressava el Consell en un comunicat.

Segons explicaven, la cobertura ja havia estat planificada i fins i tot s'havia aprovat per la direcció, però aquesta va decidir canviar d'opinió, tot i que s'havien “fins i tot contractat les línies XDSI per a l'òptima cobertura” de l'esdeveniment. El Consell d'Informatius va recordar que Ràdio 4 és una “emissora de servei públic” que hauria de cobrir actes “tan significatius” com el de la Diada “deixant a part altres plantejaments polítics”.