Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El barri de Fort Pienc es queda sense biblioteca fins a l’estiu del 2016

La biblioteca així com el centre Cívic de Fort Pienc romanen tancats en espera que comencin les reparacions del sostre / ENRIC CATALÀ

Cristina Palomar

La biblioteca del barri de Fort Pienc, al districte de l’Eixample, no reobrirà les seves portes fins a l’estiu de l’any que ve com a mínim. La raó són les complexes obres que s’hauran de fer per substituir el fals sostre que es va esfondrar el 15 de juny passat a la zona infantil de la planta baixa en horari d’atenció al públic. El sinistre no va provocar danys personals perquè l’equipament es va desallotjar minuts abans gràcies a l’avís d’un usuari i a la ràpida intervenció dels treballadors del centre.

L’informe previ realitzat pels tècnics de l’Ajuntament de Barcelona ha conclòs que l’esfondrament es va produir per la instal·lació defectuosa del sistema d’ancoratge de les peces que subjecten les plaques del fals sostre. Ara, en paral·lel a la redacció del projecte de reforma definitiu que es començarà a fer a partir del setembre, s’ha obert un expedient informatiu per confirmar les causes de l’accident i concretar-ne les responsabilitats.

Les obres obligaran a enderrocar tot el fals sostre i a reconstruir-lo de nou, i no només afectaran la biblioteca. El vestíbul i la sala d’exposicions del Centre Cívic també s’hauran de tancar al públic per substituir les plaques. En total es canviaran 4.000 metres quadrats de sostre danyat i també s’haurà de reposar el mobiliari i el material didàctic i de lectura malmesos. Les afectacions al Centre Cívic, que no reobrirà les seves portes fins a finals d’agost per facilitar les inscripcions a les activitats de tardor, obligaran a obrir un accés provisional pel carrer Alí Bei i fins a principis del 2016 no es preveu que el centre recuperi la seva activitat normal.

La biblioteca Fort Pienc, que pren el nom d’una de les fortificacions militars que va fer construir Felip V per vigilar Barcelona i que està especialitzada en arquitectura contemporània i disseny, es va inaugurar fa dotze anys. El seu disseny és obra de l’arquitecte Josep Llinàs, que el mateix any va rebre el premi Ciutat de Barcelona d’arquitectura i urbanisme pel conjunt d’edificis que integren l’illa Fort Pienc i que inclouen, a més de la biblioteca i el centre cívic, una residència d’avis i una escola bressol.

Etiquetas
stats