La portada de mañana
Acceder
La declaración de Aldama: “el nexo” del caso Ábalos apunta más arriba aún sin pruebas
De despacho a habitaciones por 1.100 euros: los ‘coliving’ se escapan de la regulación
Opinión - ¿Misiles para qué? Por José Enrique de Ayala

Guanyem Barcelona es presentarà a les eleccions sota el nom “Barcelona en Comú”

  • L'espai de confluència barceloní havia registrat fins a 5 denominacions en les últimes setmanes, però finalment l'elegit és “Barcelona en comú”, que ja s'utilitzen en xarxes socials i al web barcelonaencomu.cat

Guanyem Barcelona, l'espai on han confluït ICV, EUiA, Podem, Equo i Procés Constituent, no es presentarà a les eleccions municipals de la capital catalana amb la que fins ara ha estat la seva marca. La formació ha decidit concórrer-hi sota el nom de “Barcelona en Comú”, davant la impossibilitat de fer-ho amb la seva actual denominació, per haver estat registrada l'agost de l'any passat per un regidor català, tal com va avançar en el seu moment eldiario.es. La formació utilitza el nou nom des de primera hora d'aquest dimarts, i el presentarà en roda de premsa.

Malgrat que la batalla judicial per recuperar la marca original segueix el seu curs, el moviment municipalista liderat per Ada Colau ha registrat diversos noms electorals en les últimes setmanes, entre ells Confluència Per Barcelona, Barcelona Comú, Primavera Democràtica, Una Altra Barcelona o Revolució Democràtica, per utilitzar-los davant la urgència de les eleccions. En una roda de premsa convocada per a aquest dimarts la formació explicarà l'elecció final de “Barcelona en Comú”, a més dels detalls de l'acord subscrit entre les forces confluents, que ja han aprovat per separat formar una candidatura conjunta a l'Ajuntament de Barcelona.

L'acord al qual els diferents partits i moviments han arribat contempla unes primàries obertes per equips, deixant espai per a consellers de districte, que també s'elegiran en les mateixes primàries. Les candidatures podran presentar-se entre els dies 12 i 24 de febrer, i del 7 al 12 de març es duran a terme les votacions per triar la llista. El finançament de la campanya i el destí dels diners públics que rebi la formació és un altre dels acords que anunciaran en la roda de premsa, tot i que la proposta inicial contempla destinar una part a la pròpia candidatura i una altra als partits i moviments confluents.

El problema del nom de guanyem Barcelona va començar l'agost passat, quan Julián de Fabià, regidor a l'ajuntament de Santa Maria de Palautordera i lligat a la plataforma Hartos.org, va inscriure la denominació en el registre de partits del Ministeri de l'Interior. A partir de llavors, el Ministeri que dirigeix Jorge Fernández Díaz ha posat tota mena d'impediments perquè la formació d'Ada Colau pugui presentar-se amb el seu nom. Segons va denunciar Guanyem, Julián de Fabià havia demanat un lloc directiu a Guanyem per tornar la marca.

La solució del canvi de nom rasa d'una banda amb el problema del registre del nom, alhora que permet Guanyem Barcelona diferenciar la plataforma sorgida entorn d'Ada Colau amb la candidatura en què la resta de partits han acceptat confluir. Fins a 5 actors, entre partits i moviments, han decidit en les últimes setmanes sumar-se a la candidatura de confluència impulsada per Guanyem.