Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Rabell atribueix els mals resultats a un problema de marca i una proposta feta “a corre-cuita”

Rabell fa cop de porta a governar JxSí: "Que s'espavilin, és la seva responsabilitat"

Blanca Blay

Amb ressaca pel mal resultat, el número u de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha comparegut aquest dilluns davant els mitjans per explicar quin camí prendrà la marca de Podem i ICV-EUiA a partir d'ara, amb una representació que s'ha quedat dos diputats per sota dels que fins ara tenia només ICV-EUiA. El cap de llista ha assegurat que la seva candidatura serà “la que farà oposició d'esquerres”, en un Parlament que, segons preveu, es constituiria en “una situació molt dramàtica”. Per Rabell, que ha aparegut a la seu d'ICV acompanyat de primers noms de la seva llista com Josep Nuet, Gemma Lienas, Joan Coscubiela o Albano Dante, els resultats de les eleccions del 27-S plantegen un “bloqueig polític” amb un govern de CDC i una oposició de dretes, en referència a Ciutadans.

Per explicar els errors que haurien portat a uns resultats molt per sota dels esperats, Rabell ha reconegut que la candidatura ha tingut un problema de marca, que s'ha sumat al desconeixement del seu cap de llista i d'una proposta “feta a corre-cuita”. Amb tot, ha insistit que el principal obstacle no ha vingut de dins sinó de fora i que la polarització del 'sí' i del 'no' els ha impedit canviar el marc conceptual d'aquesta cita. “Ni amb la presència d'Iglesias hem evitat la polarització”, ha dit Rabell, que ha explicat que valoraran fins a quin punt la presència del líder de Podem o d'Iñigo Errejón, molt implicats en aquesta campanya, els ha jugat a favor o en contra.

Pel que fa a Iglesias, Rabell ha explicat que s'han intercanviat alguns missatges i que l'apreciació que faria Podemos aniria també en la línia d'atribuir bona part dels mals resultats a “la polarització”. En aquest sentit ha advertit del perill que en les eleccions generals es repeteixi aquesta polarització i el Partit Popular de Mariano Rajoy ho aprofiti per convertir-lo en el marc dels propers comicis espanyols.

Sobre les mans esteses per a formar govern que han mostrat ERC i la CUP cap a la seva candidatura, Rabell ha rebutjat la idea de fer president Artur Mas i ha matisat que, tot i que Mas no fos el president, CDC seguiria estant en aquest executiu. “Si volen formar un govern on estigui CDC, no ens hi trobaran i si la CUP vol entrar en processos d'investidures rares, ja ens ho diran”, ha sentenciat l'exdirigent veïnal.

Davant els escenaris que es presenten per formar govern i el paper que podria tenir Catalunya Sí que és Pot, Rabell ha recordat que “la responsabilitat de formar govern és de qui ha guanyat les eleccions”: Junts pel Sí. “Que cada pal aguanti la seva vela”, que “s'espavilin” ha dit.

El líder veïnal ha recordat que la llista guanyadora, Junts pel Sí, no ha guanyat el plebiscit ja que no ha obtingut ni el 50% del cos electoral. En aquest sentit, ha insistit que la seva candidatura, la de Catalunya Sí que es Pot, té un projecte de “sortida efectiva i operativa” i que el referèndum vinculant acabarà sent l'opció “de sentit comú”. “És una carrera de fons”, ha assegurat repetint el missatge que ja va llançar diumenge després de conèixer-se els resultats dels comicis.

Etiquetas
stats