Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Robin Hood dels bans s'acull a la 'desobediència'

L´Enric Duran, el Robin Hood dels bancs, en el centre de la imagte, amb uns companys, en una foto d'arxiu. (Carmen Secanella)

Noelia Román

Barcelona —

L'Enric Duran, el Robin Hood dels bancs, ha decidit fer una floreta a la justícia i no comparèixer a la primera jornada del judici que s'havia de seguir contra ell, a l'Audiència de Barcelona, per presumpta estafa.

Protagonista confés d'un desfalc de 492.000 euros a 39 entitats bancàries per finançar moviments socials i, de passada, ridiculitzar el sector, Duran, que s'enfrontava a una petició de vuit anys de presó, ha optat per la “desobediència” per, segons assegura , defensar els seus drets.

L'activista anticapitalista havia sol · licitat en dues ocasions l'ajornament del judici per pèrdua de confiança en el seu advocat i per considerar el seu dret a la defensa vulnerat. L'Audiència havia desestimat ambdues peticions de Duran, l'última realitzada el dia abans de la sessió d'avui.

Els magistrats de la sala segona de l'Audiència Provincial han de decidir ara si atenen la petició de “cerca, captura i ingrés a la presó” realitzada per la Fiscalia i pels representants de l'acusació (sis de les 39 entitats financeres estafades). Duran ja havia passat dos mesos a la presó, el 2009, després de confessar la seva estafa i després que diverses de les entitats afectades presentessin denúncia contra ell.

En un comunicat llegit per un dels seus seguidors davant les portes del jutjat, Duran ha justificat la seva incompareixença: “Entenc que si participo en el judici d'avui puc estar afectat d'una acció judicial il · legítima i potser delictiva”. “Davant un tribunal que, per passiva i per activa, m'ha demostrat que està disposat a passar per sobre dels meus drets fonamentals, què hauria de fer jo?”, conclou el Robin Hood dels bancs.

L'advocat de Duran ha reprovat l'estratègia del seu defensat i ha reconegut no sentir-se a gust defensant-lo. Però ha coincidit amb el seu client a sol · licitar la suspensió del procés per considerar que Duran no compta amb les garanties mínimes.

Etiquetas
stats