La portada de mañana
Acceder
La guerra entre PSOE y PP bloquea el acuerdo entre el Gobierno y las comunidades
Un año en derrocar a Al Asad: el líder del asalto militar sirio detalla la operación
Opinión - Un tercio de los españoles no entienden lo que leen. Por Rosa María Artal

Trias es nega a fer marxa enrere en el conveni amb l'alcalde de Budapest

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, no ha volgut reconèixer cap error en la signatura, la setmana passada, d’ un conveni cultural amb el seu homòleg de Budapest, István Tarlós. L’acord entre les dues ciutats ha provocat les queixes del PSC, però també les de l’Observatori contra l’Homofòbia i de la plataforma Unitat contra el Feixisme, ja que Tarlós es va negar a donar suport a una marxa de l‘Orgull Gai i ha donat càrrecs molt importants a persones que neguen l’holocaust. També va estar a punt de posar el nom d’un carrer a una escriptora antisemita, però es va a acabant fent enrere per la pressió popular.

El president del grup municipal el PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha aprofitat el seu prec a l’alcalde durant el Ple d’avui per demanar-li que anul·lés el conveni amb Budapest, que preveu la construcció d’un parc infantil a Barcelona que reti homenatge a la reina Violant d’Hungria i a Jaume I el Conqueridor. “Per uns gronxadors en un parc no val la pena firmar un acord amb un alcalde que es rodeja de gent que nega l’Holocaust”. En la seva intervenció, Martí ha advertit que el “feixisme torna a treure el cap per Europa” i que Barcelona no li pot “donar oxigen”. Però no ha servit de res.

“No anul·larem aquest conveni cultural”, ha respost l’alcaldeTrias, que ha acusat als socialistes de ser “sectaris”, ja que només firmen acords, ha dit, amb els partits “propers”. Trias també ha llegit una declaració que va fer István Tarlós reconeixent l’Holocaust.

Sense declaració institucional

Aprofitant que avui és un dia de lluita contra l'homofòbia, diferents col·lectius de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (LGTB) de Barcelona havien pactat un text amb el PSC en contra de la discriminació perquè amb la intenció que els socialistes el presentessin a l’Ajuntament i s’aprovés com a declaració institucional. El document, preparat pel regidor socialista Guillem Espriu, tenia el suport d’ICV i d’Unitat per Barcelona. El PP no hi estava d’acord però semblava que CiU sí que li donaria suport, però finalment s’ha fet enrere. Els convergents volien canviar un dels apartats per fer-lo més genèric i que condemnés qualsevol tipus de discriminació, no només la que pateixen els homosexuals. Espriu ha consultat el canvi amb les diferents entitats que, finalment, han decidit no canviar la declaració, ja que es tractava d’un “canvi molt substancial”, segons Espriu.

[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE