Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El Supremo se contradice para intentar tumbar la amnistía
CRÓNICA | Sánchez abona las deudas pendientes para amarrar el apoyo de ERC a Illa
OPINIÓN | Estese a lo acordado, por Elisa Beni

A l´estiu, tot el món vivia

Simón Alegre

0

Ja s´acaba l´estiu oficiós, tot i que, pel frenesí de la crònica política, no ha paregut, en cap moment, que estàvem de vacacions. I és que, per als ciutadans del 2015, estes setmanes no deixen de ser les d´absència de campanyes electorals (oficials); com, per als antics, la pau era el període sense guerres

I ací les guerres “metafòriques” (compte amb la Llei Mordassa) no paren ni per l´esmorzar, com en l´acudit de Gila. Així que l´estiu deixa unes quantes qüestions que palesen que “la vida sigue igual” i unes altres ajornades. Comencem amb les primeres:

-El drama dels refugiats, que mostra, amb crueltat, que de res servix diferir la solució dels conflictes i bandejar-los. Al remat –i això no és lo més ètic- salpiquen. Açò i l´elefantiasi comunitària a l´hora d´abordar qualsevol postura comuna de rellevància.

-Putin com a convidat d´honor en l´exhibició militar xinesa. Explotació ultracapitalista de la població al servici de l´autoritarisme de la nomenklatura comunista. La nova tirania del segle XXI.

-L´infame degoteig de la violència de gènere. Els cervells es reblanixen per la calèndula. Marca Puerto Hurraco.

-Les reformes legals in extremis del PP i els tempos sincronitzats de la justícia. Tot siga per salvar Espanya, la seua Espanya.

-El toma y daca del procés català. Només cal pegar una ullada als timelines de Facebook per a vore la polarització i subjectivitat del debat. Serà això el que alguns anomenaven desconnexió? Serà la desconnexió ja recíproca? En tot cas, pèssims gust i bagatge en moltes diatribes.

-Al Rojo Vivo i El Cascabel com a revival de la vigència perenne de les maniquees dos Espanyes.

I, pel que fa als afers pendents per a després de l´estiu, dos anhels, en clau valenciana, ajornats sine die, però esperem que no ad eternum:

-La solució a l´infrafinançament endèmic. Les claredat del discurs de Vicent Soler era necessària, puix ja no hi ha temps per a contemporitzacions. I s´haurà d´arribar on calga per reclamar justícia i equitat. No és només un repte del conseller i de l´equip de govern, ha d´entendre´s com una reivindicació transversal de la societat valenciana pel seu benestar. Vorem si l´empresariat és capaç de sostenir l´ordago.

-El retorn de RTVV. L´aberració de perdre el sistema de comunicació audiovisual autòcton (simbòlicament, un punt d´inflexió importantíssim en l´autopercepció de la situació política valenciana) requerix un desgreuge en forma de catarsi, però les lliçons del passat donen crèdit a qualsevol impasse fonamentat en criteris de sostenibilitat.

Etiquetas
stats