Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Los jesuitas admiten por carta que tuvieron un cura abusador en Madrid
Radiografía y mapas de los ataques de Israel en Líbano: “Llevamos años esperando”
Opinión - La fiesta acaba de empezar. Por Esther Palomera

Quan vetlar al difunt no està permés a la nit

El tanatori de l’Aljub, a Elx

Emilio J. Salazar

Elx —

0

El tancament del servei nocturn de vetla anunciat per l'empresa del grup ASV que gestiona els dos únics tanatoris d'Elx ha fet actuar a l'Ajuntament. Aquest dimecres, a través d'un comunicat, l'equip de govern local ha demanat a la mercantil “que reconsidere la seua decisió”.

Tenint en compte que els dos tanatoris són privats, poc pot fer més un consistori que diu respondre a “un clam popular” a favor de vetlar als seus morts en horari nocturn. L'empresa, propietària de 80 centres tanatoris i funeràries repartits per tot el país, sobretot a la Comunitat Valenciana i Andalusia, al·lega que aquest tancament “obeeix a canvi d'hàbits socials”, és a dir, al fet que s'està perdent el costum de vetlar durant tota la nit al finat i com a pas previ al seu enterrament o incineració.

A preguntes d'aquest mitjà, de moment confirmen que la mesura afectarà a Elx i segons recorda el consistori, també a Alcoi, quedant exempts els d'Alacant ciutat. Les instal·lacions del barri de Carrús ja han tancat les seues sales-vetles a la nit des de fa mesos, mentre que les de l’Aljub faran el propi a partir de les 23 hores el pròxim 19 d'agost.

“La mesura ha sigut taxativa, sense tot just publicitat, per la qual cosa molts ciutadans que hagen d'usar-ho es veuran sorpresos a partir de la segona quinzena d'agost”, es lamentava el regidor de l'àrea de Manteniment, Espai Públic, Serveis i Contractació, Héctor Díez.

Per això, el regidor ha instat al grup ASV a prendre aquesta consideració de manera “més gradual”, i que si, a mitjà termini, ha de fer-la efectiva, que ho faça “anunciant-ho amb temps”.

Etiquetas
stats