Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La supuesta complicidad de algunos Mossos facilita la huida de Puigdemont
La dueña del ático que usa Ayuso lo compró al contado y recibió 955.000 euros
Opinión - Investidura de Illa, éxito de Pedro Sánchez. Por Javier Pérez Royo

Cinc anys de presó per abusar sexualment d’una jove en un sopar de Nadal d’empresa

Seu de l'Audiència Provincial d'Alacant.

Lucas Marco

0

Un home ha sigut condemnat a cinc anys de presó, a més de set anys de llibertat vigilada, per un delicte d’abusos sexuals a una jove empleada, que tenia 20 anys en el moment dels fets, amb qui va coincidir en un sopar de Nadal d’una empresa amb què col·laborava.

La secció tercera de l’Audiència Provincial d’Alacant també imposa al processat una indemnització de 15.000 euros pels danys morals patits i una pena de huit anys de prohibició d’aproximar-se a la víctima a menys de 500 metres i de comunicar-se amb ella. Els fets es remunten a la matinada del 16 de desembre de 2018, en què l’home, de 37 anys i amic de l’amo de l’empresa (també padrastre de la víctima), es va oferir a acompanyar a casa la jove, que havia consumit una “quantitat important” d’alcohol.

La dona es va quedar adormida en el cotxe i el condemnat la va portar fins a sa casa. La víctima, que “estava molt malament per l’alcohol”, a més de desorientada, va pujar al domicili del processat i es va tombar en un llit, on es va quedar adormida.

“Amb ànim de satisfer els seus desitjos lúbrics” i sense el consentiment de la jove, “es va posar damunt d’ella i, després de llevar-li la roba, la va penetrar vaginalment i va arribar a ejacular”, indica l’apartat de fets provats de la sentència. Quan la víctima es va despertar, es va adonar que “el tenia damunt i encara amb el penis dins de la seua vagina, el va apartar com va poder, pegant-li una espenta forta per a separar-lo d’ella, després de la qual cosa ell es va alçar i va eixir de l’habitació”. Ja en el saló, l’home li va amollar una “forta galtada” i li va dir que se n’anara immediatament de sa casa.

El taxista que hi va acudir, davant l’estat de la dona, va avisar la Policia i la jove va ser conduïda a un hospital. La mostra obtinguda de la rentada vaginal de la víctima va revelar la presència del perfil d’ADN del condemnat. A conseqüència dels fets, la jove va patir un trastorn ansiós depressiu i pensaments periòdics i passatgers sobre el suïcidi, entre una altra simptomatologia.

Relat creïble “al cent per cent”

La sentència destaca les “declaracions contradictòries” de l’acusat. Per contra, la víctima va mantindre la mateixa versió “sense fissures ni contradiccions” al llarg del procediment. Els fets descrits “han sigut relatats per la denunciant de manera coherent i invariable en les diferents declaracions, cosa que contribueix a dotar de credibilitat les seues manifestacions”, sosté la sentència.

La sentència també al·ludeix a la declaració del taxista que va auxiliar la jove. El testimoni va afirmar que la dona “plorava sense parar” i estava en una “situació de bloqueig”. La forense que va declarar en el judici, en condició de perit, va dir que el relat de la víctima era clar i creïble “al cent per cent”.

Etiquetas
stats