Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
No es solo en Madrid y Barcelona: los alquileres se disparan en todo el país
Esther Palomera: Sánchez aplaca la crítica interna y se propone resetear el PSOE
OPINIÓN | Macron y Cuervo Ingenuo, por Enric González

Pedro Sánchez ha transvasat més aigua del Tajo-Segura a Alacant que Rajoy

Canal del transvasament Tajo-Segura.

Lucas Marco

0

El Govern de Pedro Sánchez ha transvasat més aigua del Tajo-Segura a la província d’Alacant, amb 270 hectòmetres cúbics de mitjana cada any, que el de Mariano Rajoy, segons les dades oficials del Ministeri per a la Transició Ecològica. De fet, el regadiu creix a la comarca del Baix Segura, amb 2.200 hectàrees més entre el 2018 i el 2022, segons les dades de l’Informe del Sector Agrari que inclou les estadístiques més rellevants del sector agroalimentari de la Comunitat Valenciana.

Les dades, segons el diputat autonòmic del PSPV-PSOE David López Lluch, desmunten l’argumentat del PP a Alacant, que va encapçalar juntament amb Vox, l’Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja) i les comunitats de regants les mobilitzacions contra l’anterior executiu valencià presidit per Ximo Puig per les retallades, a parer seu, en el transvasament Tajo-Segura.

El parlamentari socialista, professor d’economia i política agroambiental del campus d’Oriola de la Universitat Miguel Hernández, destaca que, entre juny del 2019 i maig del 2023, es van transvasar 1.080,2 hectòmetres cúbics, davant dels 829 hectòmetres cúbics transvasats entre juny del 2014 i maig del 2018. “Això són dades oficials que poden veure’s en la pàgina web del transvasament”, afirma López Lluch.

En els 10 mesos entre juny del 2017 i març del 2018, el Govern de Mariano Rajoy “no va transvasar ni una sola gota”. “Carlos Mazón era director gerent de la Cambra de Comerç d’Alacant i no va dir ni una paraula”, recorda el diputat del PSPV en les Corts Valencianes.

Així doncs, el regadiu creix a la comarca del Baix Segura, malgrat la reducció en el conjunt de la Comunitat Valenciana (332.634 hectàrees el 2018 davant de 307.269 el 2022). El regadiu també cau en les tres províncies en conjunt, segons l’Enquesta de Superfícies i Rendiments de Cultius (Esyrce) que ofereix dades desagregades a escala provincial.

“De fet, i fruit que hi haja més aigua que mai a la comarca, l’únic cítric que augmenta la seua producció a la Comunitat Valenciana és la llima, un 27,9% respecte de la campanya 2022/2023 i un 13% respecte de la mitjana dels últims cinc anys”, destaca David López Lluch en referència a les dades publicades per Asaja. “La resta dels cítrics, en evolució concorde a la caiguda de superfície, redueix la seua producció”, afig.

Etiquetas
stats