La portada de mañana
Acceder
Alemania toma el pulso a una extrema derecha envalentonada
La carpeta de Junts que atasca la mayoría de Sánchez
Opinión | Ya empezamos, por Antón Losada

La número dos valenciana de Podem, la diputada Sandra Mínguez, dimiteix de tots els seus càrrecs

La cridada a ser nova portaveu de Podem en les Corts Valencianes ha deixat l'acta com a diputada i tots els seus càrrecs en la formació morada. Sandra Mínguez, número dos en la llista amb la qual Antonio Estañ va aconseguir el juny la secretaria general a la Comunitat Valenciana, ha anunciat aquest dilluns que abandona la política per motius personals.

El secretari general ha explicat que Mínguez reprèn el seu treball com a mestra i li ha agraït tot el treball prestat. La que fou portaveu d'Educació en les Corts Valencianes aspirava a ocupar el lloc de síndica en substitució d'Antonio Montiel. Ara ha anunciat que quedarà com a militant de base en la formació.

Es tracta d'una baixa significativa en el nou equip d'Estañ, que va ser triat en l'Assemblea Ciutadana valenciana a la qual Montiel va decidir no presentar-se. Sandra Mínguez i la diputada en el Congrés Àngela Ballester van ser les dues veus valencianes en la direcció estatal de Podem després de la primera assemblea de Vistalegre. Les dues es van allunyar de Pablo Iglesias amb posterioritat.

La persona que, segons la llista electoral, hauria de substituir Mínguez en la Càmbra autonòmica és la periodista Lola Bañón, assessora i responsable de Comunicació del grup parlamentari. No obstant això, la decisió encara no està presa.

En un comunicat fet públic a través del seu perfil de Facebook, la ja exdiputada ha explicat que ha sigut una decisió “molt difícil” però meditada. Mínguez ha fet un repàs per la seua trajectòria en Podem, des que va començar els seus vincles amb l'embrió de la formació durant el 15M fins ara.

Mínguez va arribar a ser secretària d'Organització durant el mandat d'Antonio Montiel, que la va destituir del càrrec de forma sobtada. Va començar aleshores un procés d'acostament als sectors crítics que es va traduir en la seua incorporació a la candidatura d'Antonio Estañ, que va acabar obtenint la majoria com una tercera via davant de sengles llistes recolzades per Montiel, alineat amb Íñigo Errejón, i per partidaris de Pablo Iglesias, respectivament. Durant aquest acostament, el seu nom va sonar com a portaveu, ja que per criteris de paritat es preveia que el relleu de Montiel fóra una dona, encara que el nou líder no ha donat signes d'apostar per ella en cap moment.

“Vaig treballar en la meua responsabilitat com a secretària d'Organització de Podem al País Valencià, sense mitjans econòmics, però comptant amb l'opinió, la col·laboració i el treball de moltes companyes fins que el llavors secretari general de Podem va decidir cessar-me. Si alguna cosa em va doldre d'aquella destitució va ser veure com se us va apartar a tanta gent d'un projecte que havíeu vist nàixer i al qual havíeu ajudat a donar els primers passos de forma completament altruista, voluntària i desinteressada”, ha criticat l'exparlamentària en el seu comunicat.

D'Antonio Estañ i el diputat autonòmic César Jiménez, que podria ser el que es fera càrrec del paper de portaveu parlamentari, afirma Mínguez: “Són dos de les ments més brillants que he conegut en Podem i amb un cor a l'altura de les seues capacitats i compromís amb el projecte”.