Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Consell rep dos milions d'euros de l'ITS per al projecte del vial cívic que enllaça Inca, Binissalem i Lloseta

Víal cívic entre Lloseta i Binissalem

Europa Press

0

El Consell de Mallorca rebrà dos milions d'euros de l'impost de Turisme Sostenible (ITS) del Govern per executar les obres del vial cívic que es construeix entre Binissalem, Lloseta i Inca.

El projecte, segons ha assenyalat la institució insular en una nota de premsa, té un pressupost de 3,7 milions d'euros, dos dels quals es finançaran a càrrec de l'ITS i la resta, amb fons propis del Consell.

La Comissió d'Impuls del Turisme ha considerat que el projecte de vial cívic entre Inca, Binissalem i Lloseta fomenta la mobilitat i el turisme sostenible, contribueix a la desestacionalització i a la creació de productes turístics practicables a temporada baixa.

Així mateix, el nou vial cívic és un dels projectes importants del Pla de Vials Cívics que va presentar el president insular, Llorenç Galmés, fa unes setmanes. Aquest pla compta amb una inversió de 45 milions i s'impulsen 60 quilòmetres de carrils de vianants i bicicletes.

Les obres del vial cívic entre Inca i Lloseta han entrat a la darrera fase d'execució i està previst que s'acabi de construir a principis del mes d'octubre. En detall, és una passejada cívica que uneix el vial executat dins de les obres de l'enllaç a Lloseta des de la Ma-13 fins a arribar al nucli urbà d'Inca.

El punt d'inici del nou passeig s'ubica al costat nord de la carretera Ma-13 A, a l'alçada de l'antiga zona recreativa anomenada Fòrum de Mallorca. Des d'aquí es construeix un vial de característiques similars al que es va executar abans, amb 2,50 metres d'amplada lliure de paviment de formigó, separació física de la carretera amb barrera mixta acer-fusta, bermes de 75 centímetres, i reposició de tancaments laterals.

A l'alçada del quilòmetre 0,3 del nou vial es col·loca una passarel·la de fusta de 20 metres de longitud per salvar el pas sobre el torrent d'Almadrà.

Etiquetas
stats