Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Convoquen una acció aquest divendres per “frenar la macroconstrucció” del projecte de 60 habitatges a Sa Pedruscada

Pancarta al balcó d'una casa a Cap de Pera amb el missatge "SOS Salvem Sa Pedruscada"

Europa Press

0

La plataforma 'SOS Salvem Sa Pedruscada' ha demanat la revisió del projecte de construcció de 60 habitatges a Sa Pedruscada, a Capdepera, i, per això, han convocat una acció aquest divendres, 23 d'agost, a les 12.00 hores davant del terreny que es pretén urbanitzar.

La convocatòria reclama dir “no a la destrucció del territori” i assenyala que si es construeix aquesta urbanització Sa Pedruscada i Cala Ratjada “ja no tornaran a ser les mateixes”. “Diem prou a la destrucció contínua del nostre territori”, han subratllat en un missatge a xarxes socials.

Des de la plataforma ciutadana consideren que el projecte és “un atemptat ecològic” i insisteixen que els recursos naturals s'estan esgotant. Així, asseguren que estan “alarmats” per l'especulació urbanística que, segons remarquen, suposa el projecte.

En concret, expliquen que es tracta de la construcció de 18 blocs aïllats amb 60 vivendes, 18 piscines, així com garatges i trasters. Segons 'SOS Salvem Sa Pedruscada', la parcel·la, de 22.000 metres quadrats, tindrà una intensitat d'ús del sòl radicalment diferent de la de totes les parcel·les que l'envolten.

A més, indiquen que la urbanització tindrà conseqüències, tenint en compte el context de canvi climàtic i els fenòmens meteorològics extrems que afecten les Balears i, en concret, la zona nord-est i Mallorca.

Precisament, apunten que l'eliminació de la vegetació autòctona que cobreix aquesta parcel·la i la substitució per cases suposa “anar en contra de totes les indicacions que els experts recomanen per lluitar contra el canvi climàtic”. Així, afegeixen que l'asfalt no absorbeix ni reté l'aigua de les pluges intenses.

D'altra banda, lamenten que la zona, fins ara tranquil·la, es veurà afectada pel trànsit i el soroll dels cotxes, i que el patrimoni ambiental i paisatgístic de la cala de Sa Pedruscada “està en risc de desaparèixer per sempre”.

Tot i això, exigeixen que el projecte d'urbanització s'executi amb idèntics nivells d'edificabilitat i intensitat d'ús que la resta de parcel·les de la zona. “Desenvolupament sí, però així no!”, insisteixen.

Greenpeace Balears s'ha sumat a la reivindicació animant a la participació aquest divendres a Sa Pedruscada en un missatge a X en què ha fet ressò de la reclamació de la plataforma.

Etiquetas
stats