La portada de mañana
Acceder
Alemania toma el pulso a una extrema derecha envalentonada
La carpeta de Junts que atasca la mayoría de Sánchez
Opinión | Ya empezamos, por Antón Losada

Dos edificis dedicats al lloguer turístic il·legal seran multats amb 1,36 milions d'euros a Palma

Europa Press

0

El departament de Turisme del Consell de Mallorca ha proposat i notificat 17 sancions per valor de 80.000 euros cadascuna a dos edificis de Palma dedicats al lloguer turístic il·legal. En total, l'import de les sancions proposades puja a 1,36 milions d'euros, ja que es dediquen a aquesta activitat sense disposar de llicència per fer-ho.

En concret, s'han iniciat aquests expedients sancionadors per infracció turística a 17 pisos que es comercialitzaven a Palma, a dos edificis diferents. Deu d'aquestes actuacions es corresponen amb un immoble i la resta, set, amb l'altre.

El conseller insular de Turisme, José Marcial Rodríguez, ha mostrat la seva satisfacció per l'actuació del servei d'inspecció i de sancions i ha recalcat que “l'oferta il·legal, independentment del sector en què actuï, suposa no només una competència deslleial molt perjudicial per a tots aquells que fan bé les coses”, sinó que representa “un problema terrible per a la convivència”.

En aquest sentit, ha afegit que aquestes sancions són fruit del treball del departament, que ha “complit escrupolosament amb tots els processos administratius” i ha permès, “tal com marquen els terminis legals”, actuar d'aquesta manera.

Cal recordar que les sancions que es proposen actualment a qui realitza lloguer turístic il·legal a l'illa són de 80.000 euros per cada immoble detectat. La forquilla de multes per aquesta qüestió que marca la llei varia des dels 40.001 euros a la franja més baixa, fins als 400.000 euros, i fins ara, segons recorda el Consell Insular, s'estaven imposant per valor de 40.001 euros.

D'aquesta manera, les propostes de sanció que s'imposin a partir d'ara a qui realitzi aquesta activitat de manera il·lícita seran per valor de 80.000 euros per habitatge, amb l'objectiu de dissuadir aquestes persones perquè cessin en la seva activitat, i de protegir els residents i garantir la seguretat jurídica de tota l'oferta legal al sector turístic.