Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'àrea mediterrània segueix sota la influència de la DANA, que tornarà a deixar tempestes intenses a Balears

Aquest dijous, la DANA amenaça amb xàfecs i tempestes el vessant est del mediterrani

Europa Press

0

L'àrea mediterrània oriental seguirà aquest divendres sota els efectes de la DANA que tornarà a deixar tempestes i precipitacions intenses a Balears. A la resta de la península continuarà el temps estable amb cels poc ennuvolats o clars, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Les tempestes i pluges mantenen en situació de risc totes les illes de Balears. A la Serra de Tramuntana i al nord de Mallorca es podria assolir una precipitació acumulada de 35 mm en una hora. Mentre les altes temperatures activen avisos a Cadis, Còrdova, Huelva, Sevilla, Càceres i Badajoz, i Orense.

En general es preveu temps estable a bona part del país, amb cels poc ennuvolats o clars, encara que l'àrea mediterrània oriental seguirà sota la influència d'una DANA, amb inestabilitat a litorals de Catalunya, entorn del cap de la Nau a Alacant ia Balears, amb probables ruixats i tempestes intensos, localment forts a Balears.

A la tarda és probable nuvolositat d'evolució al terç oriental peninsular, amb possibilitat d'algun ruixat, més probable i amb alguna tempesta ocasional a Catalunya i al Pirineu d'Osca. Així mateix, la probable entrada d'un front poc actiu durant la segona meitat del dia deixarà cels ennuvolats al nord-oest de Galícia. També es donaran intervals de núvols baixos matinals en àrees de l'interior sud-est peninsular, Estret i nords de les illes Canàries muntanyenques.

Així mateix, podrien registrar-se boires matinals a l'extrem nord, interior sud-est i Estret i no es descarta calima alta a les illes orientals de les Canàries i les Balears.

Les màximes tendiran a augmentar en general, acusadament a la meitat nord peninsular i en mitjanies de Canàries. Les mínimes en ascens o amb pocs canvis excepte a interiors d'Andalusia on baixaran. Es preveu superar els 35 graus a l'interior del quadrant sud-oest i els 40 localment al Guadalquivir.

Igualment, es preveu vent de component nord a les costes atlàntiques gallegues i àrea mediterrània oriental. Bufarà llevant a Alborán i, amb intervals de fort, a l'Estret, així com alisi moderat a les Canàries. Flux en general a la resta, una mica més intens en litorals, predominant component nord a bona part de l'interior.

Etiquetas
stats