Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'IPC baixa al 2,3% a les Balears a l'agost

Una benzinera.

Europa Press

0

L'Índex de Preus de Consum (IPC) va baixar al 2,3% a les Balears a l'agost en taxa interanual, sis dècimes per sota de la taxa interanual del mes anterior, segons les dades definitives publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La dada d'agost és la més baixa registrada a les Balears des del març del 2021. En termes mensuals, la inflació a les Balears va augmentar un 0,3%, mentre que des de començament d'any la pujada arriba al 3,2%.

On més van apujar els preus a Balears respecte al mateix mes de l'any anterior va ser en altres béns i serveis, un 4,5% més que l'agost del 2023 (-0,2 punts respecte a la taxa interanual anotada el mes anterior ); habitatge, aigua, electricitat, gas i altres combustibles, un 4% més (+0,6 punts); restaurants i hotels, un 3,8% més (-0,6 punts) i begudes alcohòliques i tabac, un 3,2% més (+0,5 punts).

Al costat contrari, on més van caure en taxa interanual els preus va ser en vestit i calçat, un -2,8% (-0,6 punts respecte a la taxa del mes precedent); i transport, un –0,4% (-3,1 punts).

A escala nacional, l'IPC es va mantenir a l'agost en relació amb el mes anterior i va reduir 0,5 punts la taxa interanual, fins al 2,3%.

En acabar agost, les taxes més elevades d'IPC les presentaven Euskadi (2,6%), Canàries (2,5%) i Aragó (2,4%). Al costat contrari es van situar Múrcia (2%), Castella-la Manxa (2%) i Castella i Lleó (2%).

Els preus van abaixar a totes les comunitats en taxa interanual respecte al mes passat excepte a Ceuta (+0,2%). Les comunitats on més van abaixar els preus van ser Andalusia (-0,70%) Múrcia (-0,60%) i Castella-la Manxa (-0,60%) davant Euskadi (-0,30%) i Aragó ( -0,30%), al costat contrari.

Etiquetas
stats