Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La última bola extra del PP para acabar con Begoña Gómez, por Sáenz de Ugarte
Esteban González Pons desvela ante el Parlamento Europeo su sobresueldo
OPINIÓN | 'Tiempos de violencia', por Rosa María Artal

Les víctimes de l'esfondrament de Palma són dos turistes alemanyes, un client senegalès i una treballadora espanyola

Restaurant de la Platja de Palma la terrassa del qual es va esfondrar aquest dijous a la nit i va causar 4 morts i 16 ferits.

elDiario.es

0

Les víctimes mortals de l'esfondrament del Medusa Beach Club de Palma dijous a la tarda són dos turistes alemanyes, un client senegalès i una treballadora espanyola. A més, 16 persones estan actualment ingressades a diversos centres hospitalaris. Sis persones són a l'Hospital Son Llàtzer –un pacient amb una crisi d'ansietat, dues amb traumatismes cranials lleus i tres amb politraumatismes–. Una altra persona –dona de 26 anys amb traumatisme toràcic, pneumònia per aspiració i ferides facials– és a Son Espases. La resta estan ingressats a centres privats.

L'incident va tenir lloc aquest dijous al voltant de les 20.30 hores en una de les zones més turístiques de la ciutat, situada a primera línia de platja. Les primeres hipòtesis apunten que la terrassa del local va cedir, probablement per sobrepès.

La zona continua acordonada i als voltants podien apreciar runes. Les autoritats municipals, així com bombers i policia han d'elaborar els informes corresponents per aclarir els fets.

Possible sobrecàrrega de la terrassa

El Medusa Beach Club es trobava en un edifici de dues plantes (planta baixa i soterrani) ubicat a l'avinguda Cartago, a l'alçada de Ses Cadenes, però el terrat s'utilitzava com a terrassa oberta al públic.

Tal com va explicar dijous el cap dels Bombers de Palma, Eder García, les investigacions apunten que la terrassa s'ha ensorrat per sobrepès, provocant alhora l'enfonsament de la planta baixa, que ha tirat a baix la volta de marès que la sostenia i que finalment ha acabat impactant contra el soterrani. És en aquest punt en què s'ha trobat el nombre més gran de víctimes, que han caigut des d'una altura de tres o quatre metres.

La Platja de Palma, emblema del turisme massiu del sol i platja, és la destinació predilecta del turisme alemany, que representa aproximadament el 70% dels qui s'allotgen a la zona. L'Ajuntament de Palma ha decretat tres dies de dol oficial, des de divendres al migdia fins a diumenge a la nit.

Etiquetas
stats