Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Pugen a gairebé 200 els migrants arribats a les costes de Balears en menys de 48 hores

Imatge d'arxiu d'una pastera a la platja de Magaluf (Mallorca)

Europa Press

0

Sis pasteres amb un total de 80 migrants a bord han arribat aquest dimecres de matinada a Balears, on ja van ser interceptades 118 persones més aquest dimarts, segons les dades proporcionades per la Delegació del Govern.

Dues de les pasteres han estat interceptades al mar a unes milles de Cabrera i la resta han arribat a la línia de costa a Formentera.

En detall, a les 00.20 hores han estat localitzades nou persones d'origen magribí en línia de costa a la zona de Cap de Barbària (Formentera); i tot just deu minuts més tard 17 magribins més han estat interceptats, a 14 milles al sud de Cabrera.

A les 00.45 hores, simultàniament, s'ha rescatat 13 persones d'origen magribí a 13 milles al sud de Cabrera, al mateix temps que 12 persones més eren interceptades a Es Cupinar (Formentera).

Finalment, a les 03.08 hores s'ha localitzat 15 persones més --totes magribins excepte un subsaharià-- a la platja dels Arenals de Formentera; ia les 05.10 hores 14 persones més d'origen magribí han estat localitzades a la platja des Caló des Morts de Formentera.

Tots es troben en aparent bon estat de salut. Hi han intervingut la Guàrdia Civil --incloses unitats d'USECIC i Servei Marítim-- i Salvament Marítim.

Així mateix, la Guàrdia Civil ha informat de quatre arribades més dins de la jornada d'aquest dimarts, que se sumen a quatre comunicades més amb anterioritat. Són 59 persones més arribades a Formentera i Mallorca.

Dues d'aquestes pasteres van ser interceptades al mar, al sud de Formentera, amb suport de l'helicòpter de la Guàrdia Civil; una altra va arribar al Torrent de s'Alga --va intervenir també la Policia Local de Formentera-- i la quarta, la platja de Cala Gran de Santanyí.

Amb això, un total de 118 migrants van arribar a Balears en pastera durant aquest dimarts, i la xifra frega els 200 sumant els interceptats des de començament de la jornada de dimecres.

Etiquetas
stats