Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Troben sense vida el segon excursionista desaparegut com a conseqüència del temporal a Mallorca

Els serveis d'emergències, rastrejant el torrent de Pareis a la recerca del britànic desaparegut

Esther Ballesteros

Mallorca —

0

Els equips d'emergències han trobat el cos sense vida de l'excursionista de 32 anys que va desaparèixer al torrent de Pareis, a Mallorca, per les fortes tempestes que van assotar l'illa dimarts passat. Un dia després del temporal, els efectius van trobar la seva parella, de 26 anys, que també va morir després de ser arrossegada per la intensa crescuda del cabal.

Durant aquests dies, els intervinents a la cerca han pentinat de punta a punta el torrent de Pareis, un dels punts de muntanya més transitats i conflictius de l'illa. Segons les primeres investigacions, cap dels dos excursionistes, tots dos de nacionalitat britànica, portava els equips de protecció adequats per fer front a les condicions extremes a què es van veure exposats.

En concret, el cos ha estat localitzat cap a les 10.45 hores en un gorg situat a uns 800 metres de la desembocadura del torrent i, a falta de la identificació judicial, els investigadors apunten que tot sembla indicar que es tractaria del cos del jove britànic.

Altres senderistes que van poder ser rescatats amb vida i que van coincidir amb ells relaten que, en el moment de la forta crescuda, la jove va ser arrossegada pel cabal i a l'home se'l va emportar el corrent quan intentava ajudar-la. La Guàrdia Civil va assenyalar aquest dijous que les possibilitats de trobar el noi amb vida anaven disminuint amb el pas de les hores, encara que assegurava mantenir “l'esperança” de trobar-lo viu.

L'Institut Armat ja va haver de rescatar dimarts passat una desena de persones que estaven atrapades al Torrent de Pareis després de la crescuda provocada per una tromba d'aigua. El Greim de la Guàrdia Civil va establir un dispositiu durant tot el dia a la zona per prevenir possibles accidents dels excursionistes que acudeixen a aquesta zona i davant de la previsió de fortes pluges.

La Comandància va decidir establir l'operatiu a causa de l'experiència d'anys anteriors, en què és habitual que l'aigua sorprengui els excursionistes, molts dels quals no fan cas a les previsions meteorològiques i queden a atrapats a causa de la crescuda de l'aigua. Els agents van rescatar el grup de senderistes sense roba d'abric i completament mullats.

El torrent de Pareis, on cada any es produeixen una gran quantitat de rescats a causa de la facilitat per desorientar-se, s'origina a 50 metres d'alçada, transcorre cap al mar al llarg d'uns 3.300 i, pel seu caràcter agrest, es recomana el recorregut a excursionistes ja familiaritzats amb les exigències que requereix el descens, tenint en compte a més les dificultats d'accés dels serveis d'emergència.

Etiquetas
stats