Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Ocho días de diplomacia y la mediación de Zapatero para traer a Edmundo González
El recurso del PP contra la amnistía queda en manos del mayor detractor de la ley
OPINIÓN | Superricos friendly, por Antón Losada

Dimiteix Mercè Pigem, la vocal del CGPJ sorpresa amb 9.500 euros a Andorra

Mercè Pigem presenta la seva renúncia com a vocal del CGPJ

EFE

Madrid —

Mercè Pigem, representant de CiU en l'òrgan de govern dels jutges, ha presentat aquest dissabte la seva renúncia com a vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) al president del Tribunal Suprem i de l'òrgan de govern dels jutges, Carlos Lesmes, que l'ha acceptat.

En una nota enviada aquesta nit a Efe pel CGPJ, Pigem assegura que no se sent “capaç de seguir prenent les decisions” que el seu càrrec l'obliga, pensant que poden ser “castigades”.

Reconeix que es troba en una situació en què es veu “molt afectada pel descrèdit” a què, entén, se li està sotmetent. “La campanya que pateixo m'ha fet massa fràgil per exercir una funció en la que l'únic que ha de prevaler és l'interès general”, assenyala Pigem en l'escrit.

Lesmes, per la seva banda, agraeix a la vocal “la dedicació a la institució i la professionalitat demostrada durant la seva etapa com a vocal, i considera que la seva renúncia és una mostra de generositat encaminada a preservar la imatge d'exemplaritat que en tot moment ha de guiar la actuació del Consell”.

Carlos Lesmes posarà aquesta renúncia en coneixement del Senat, com estableix la Llei orgànica del poder judicial, perquè la cambra alta procedeixi a la proposta de nomenament d'un nou vocal, segons estableix l'esmentada norma.

El president del Consell General del Poder Judicial va convocar a Mercè Pigem per reunió immediata i li va sol·licitar que renunciés al seu lloc després de conèixer les informacions segons les quals va traslladar 9.500 euros d'Andorra a Espanya acompanyada de la seva germana, que va introduir 10.600 euros.

Malgrat que no suposa la comissió d'un delicte, com recorda Pigem a la nota –“no hi ha res d'irregular”–, Lesmes li va comunicar que hauria de renunciar al seu càrrec “per entendre que el CGPJ, com a màxim de govern dels jutges, ha de ser expressió d'exemplaritat i generar confiança en els ciutadans; valors que es podrien veure compromesos per aquesta situació”.

En aquest sentit, la vocal considera que les seves decisions “no es poden veure mediatitzades pel temor que no siguin 'convenients' i així evitar que es reiterin una i altra vegada les desqualificacions” a què, diu, està sent sotmesa. Segons la seva opinió, això “seria dolent per a tothom: per al bon govern dels jutges, per als ciutadans, per a la institució, per a la meva formació política i per mi mateixa, que sempre he estat exigent i transparent en l'exercici del servei públic i no vull ni he de modificar el que entenc que ha de ser el recte procedir”.

Pigem és jurista i el seu lloc en la Comissió Permanent hauria, d'acord amb els precedents del CGPJ, ser ocupat per una persona del seu mateix perfil i no per un jutge, de manera que el nom de Núria Díaz, vocal proposada pel PP, ha estat citat per alguns vocals consultats per Efe com a possible substituta de la dimissionària.

Etiquetas
stats