Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

L’ERO de Catalunya Caixa preveu 2.453 acomiadaments: el 30% de la plantilla

Catalunya Banc pretén fer fora prop de 2.500 persones.

Tomeu Ferrer / CatalunyaPlural

Barcelona —

La direcció de Catalunya Banc ha comunicat al comitè d’empresa els elements claus de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que pretén aplicar en el procés de reestructuració de l’entitat financera. D’entrada, planteja 2.453 acomiadaments amb indemnitzacions establertes per la nova reforma laboral: 20 dies per any de treball i un màxim de 12 mensualitats. Aquest topall podria pujar fins a 18 mensualitats si la plantilla accepta una reducció de fins al 15% del seu salari, segons fonts sindicals.

La xifra d'acomiadaments que s’ha comunicat als sindicats suposa fer fora de l’entitat més del 30% de la plantilla, que actualment és de més de 7.000 treballadors. Catalunya Caixa, la marca comercial de Catalunya Banc, ja va aplicar un ERO de 1.300 treballadors just quan es va iniciar el procés de fusions de les caixes catalanes. En aquest cas la unió va afectar Caixa Catalunya, Caixa Manresa i Caixa Tarragona. Quan es va produir aquella operació els sindicats es van queixar en considerar que la retallada suposava acomiadar l'equivalent dels treballadors d’una de les tres entitats fusionades. Més tard es va fer una nova reducció a partir de baixes incentivades que va afectar 330 treballadors.

La proposta és el tret de sortida d’una negociació que es preveu dura. De fet, a mig setembre hauria d’haver acabat el període de consultes, cosa que suposa que per aquelles dates l’empresa voldria tenir enllestida aquesta qüestió per aplanar el camí de la venda de l’antiga caixa de la Diputació de Barcelona, ara en mans del Fons de Reestructuración Ordenada Bancaria (FROB).

Els 2.453 acomiadaments posats sobre la taula per la direcció de Catalunya Caixa trenquen amb la tradició de les reestructuracions fetes per les entitats de crèdit, que fins ara s'han basat en acords voluntaris indemnitzats per sobre de la mitjana i amb preferència de a les prejubilacions.

Ara, l’empresa exclou d’entrada dels acomiadaments els treballadors de més de 55 anys. Aquesta, que podria considerar-se una condició de bona voluntat, té poca efectivitat en opinió de dirigents sindicals consultats per catalunyaplural.cat, perquè els empleats de més edat han estat afectats per les anteriors reestructuracions.

Catalunya Caixa va perdre l’any 2012 11.856 milions. En aquesta xifra hi ha inclosos 1.250 milions que l’entitat ha provisionat per pagar la reestructuració que ara ha posat en marxa. Aquesta era una condició imposada per la Comissió Europea a canvi de la seva aprovació de les ajudes de gairebé 14.000 milions rebudes per l’antiga caixa

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats