La exregidora de Barcelona Itziar González ha afirmat avui que ha estat objecte de “seguiments i intimidacions” des que es va iniciar el judici del cas Hotel Palau. “Hi va haver una presència intimidatòria davant de casa meva durant un dia sencer”, ha explicat González, que compareixia aquest divendres com a testimoni davant la jutge per aquest cas, en què els exresponsables de la institució, Fèlix Millet i Jordi Montull, són els principals acusats. González, que sempre es va mostrar crítica amb aquest projecte hoteler d'una zona cèntrica de Barcelona, ha indicat que ja va denunciar els fets davant el jutjat de guàrdia però els ha desvinculat del judici en curs. “Qualsevol persona que denuncia la corrupció corre algun risc i ha de ser protegida”, ha dit.
De perfil independent però en el càrrec per compte del PSC, González va ser un dels obstacles amb què es va topar el projecte de l'Hotel del Palau. Poc després d'iniciar el seu mandat com regidor del districte de Ciutat Vella de Barcelona, aquesta arquitecta d'ofici va encapçalar el procés de participació ciutadana per incidir en el projecte de construcció de l'hotel. Aquest procés, que al principi es va fer amb el beneplàcit dels responsables d'Urbanisme de l'Ajuntament, “no era legalment necessari” segons ha indicat González. “Però un polític honest ha d'escoltar la ciutadania”, ha afirmat. Des de l'inici del procés, la llavors regidora es va adonar de la ferma oposició veïnal a l'hotel. “Els veïns de Ciutat Vella no volien més hotels”, ha dit.
Els impulsors del projecte eren el mandatari de la Fundació Palau, Fèlix Millet, i la seva mà dreta, Jordi Montull. Segons recull la fiscalia en la seva acusació, Millet i Montull van cobrar presumptament 900.000 euros de l'empresari Manuel Valderrama, propietari d'Olivia Hotels, a canvi que aquests pressionessin a diferents càrrecs polítics per aconseguir la requalificació de tres solars situats a prop del Palau i poder així construir un hotel. Els saquejadors confessos de la institució s'enfronten ara a una possible pena de 10 anys de presó per tràfic d'influències, falsedat, apropiació indeguda i prevaricació. També estan imputats els exintegrants de la cúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament -entre ells l'extinent d'alcalde Ramon García-Bragado- per haver amagat durant la tramitació del projecte que la titularitat de les finques era de Olivia Hotels, i no, com es creia aleshores, de la Fundació Palau.
Itziar González ha explicat que el seu objectiu en el càrrec era trobar l'equilibri entre els interessos dels veïns i els dels partidaris de l'actual model turístic de la ciutat. Però el document que es va redactar després del procés participatiu “no responia a totes les peticions dels veïns”, ha insistit. Quan va esclatar l'escàndol del saqueig del Palau de la Música Catalana, González -que ignorava que la titularitat de les finques era de Olivia Hotels- va expressar el regidor socialista Carles Martí que “políticament s'havia de fer un gest”. “Vaig pensar que s'havia de derogar el projecte i tornar a la valoració inicial”, ha subratllat.
“Les pressions venien per tot arreu”, ha recalcat l'exregidora, que també ha explicat que aquestes no eren directes. “Ells van ajudar a que jo no fos un problema, hi havia debats però jo sempre perdia”, ha apuntat. González també ha denunciat “manipulacions”: “em deien que hi havia gent inquieta, es parlava d'urgències inexistents”. Durant el seu pas per la regidoria, Itziar González va rebre també diverses amenaces per les seves actuacions al districte -fins i tot va ser vícitima d'un robatori al seu pis- i va acabar dimitint del seu càrrec.
En acabar el seu testimoni, els assistents a l'audiència -molts d'ells veïns de Ciutat Vella- han aplaudit González. “M'he sentit molt recolzada per la ciutadania”, ha confiat l'exregidora en declaracions a la premsa. “No vull victimitzar però donar el meu testimoni era la meva obligació ciutadana i el més important és que canviïn les maneres de fer les coses”, ha expressat. “Ciutat Vella és un barri en el qual no hi pot haver més activitat turística i que té molts problemes, com la pobresa”.
La exregidor de Barcelona Itziar González ha afirmat avui que ha estat objecte de “seguiments i intimidacions” des que es va iniciar el judici del cas Hotel Palau. “Hi va haver una presència intimidatòria davant de casa durant un dia sencer”, ha explicat González, que compareixia aquest divendres com a testimoni davant la jutge per aquest cas, en què els exresponsables de la institució, Fèlix Millet i Jordi Montull, són els principals acusats. González, que sempre es va mostrar crítica amb aquest projecte hoteler d'una zona cèntrica de Barcelona, ha indicat que ja va denunciar els fets davant el jutjat de guàrdia però els ha desvinculat del judici en curs. “Qualsevol persona que denuncia la corrupció corre algun risc i ha de ser protegida”, ha dit.
De perfil independent però en el càrrec per compte del PSC, González va ser un dels obstacles amb què es va topar el projecte de l'Hotel del Palau. Poc després d'iniciar el seu mandat com regidor del districte de Ciutat Vella de Barcelona, aquesta arquitecta d'ofici encapçalar el procés de participació ciutadana per incidir en el projecte de construcció de l'hotel. Aquest procés, que al principi es va fer amb el beneplàcit dels responsables d'Urbanisme de l'Ajuntament, “no era legalment necessari” segons ha indicat González. “Però un polític honest ha d'escoltar a la ciutadania”, ha afirmat. Des de l'inici del procés, la llavors regidora es va adonar de la ferma oposició veïnal a l'hotel. “Els veïns de Ciutat Vella no volien més hotels”, ha dit.
Els impulsors del projecte eren el mandatari de la Fundació Palau, Fèlix Millet, i la seva mà dreta, Jordi Montull. Segons recull la fiscalia en la seva acusació, Millet i Montull van cobrar presumptament 900.000 euros de l'empresari Manuel Valderrama, propietari d'Olivia Hotels, a canvi que aquests pressionessin a diferents càrrecs polítics per aconseguir la requalificació de tres solars situats a prop del Palau i poder així construir un hotel. Els saquejadors confiesos de la institució s'enfronten ara a una possible pena de 10 anys de presó per tràfic d'influències, falsedat, apropiació indeguda i prevaricació. També estan imputats els exintegrants de la cúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament-entre ells l'extinent d'alcalde Ramon García-Bragado-per haver amagat durant la tramitació del projecte que la titularitat de les finques era de Olivia Hotels, i no, com es creia aleshores , de la Fundació Palau.
Itziar González ha explicat que el seu objectiu en el càrrec era trobar l'equilibri entre els interessos dels veïns i els dels partidaris de l'actual model turístic de la ciutat. Però el document que es va redactar després del procés participatiu “no responia a totes les peticions dels veïns”, ha insistit.Quan va esclatar l'escàndol del saqueig del Palau de la Música Catalana, González-que ignorava que la titularitat de les finques era de Olivia Hotels-va expressar el regidor socialista Carles Martí que “políticament s'havia de fer un gest”. “Vaig pensar que s'havia de derogar el projecte i tornar a la valoració inicial”, ha subratllat.
“Les pressions venien per tot arreu”, ha recalcat l'exregidora, que també ha explicat que aquestes no eren directes. “Ells van ajudar a que jo no fos un problema, havia debats però jo sempre perdia”, ha apuntat. González també ha denunciat “manipulacions”: “em deien que hi havia gent inquieta, es parlava d'urgències inexistents”. Durant el seu pas per la regidoria, Itziar González va rebre també diverses amenaces per les seves actuacions al districte-fins i tot va ser vícitima d'un robatori al seu pis-i va acabar dimitint del seu càrrec.
En acabar el seu testimoni, els assistents a l'audiència-molts d'ells veïns de Ciutat Vella-han aplaudit González. “M'he sentit molt recolzada per la ciutadania”, ha confiat l'exregidora en declaracions a la premsa. “No vull victimitzar però donar el meu testimoni era la meva obligació ciutadana i el més important és que canviïn les maneres de fer les coses”, ha expressat. “Ciutat Vella és un barri en el qual no hi ha més activitat turística i que té molts problemes, com la pobresa”.
La exregidora de Barcelona Itziar González ha afirmat avui que ha estat objecte de “seguiments i intimidacions” des que es va iniciar el judici del cas Hotel Palau. “Hi va haver una presència intimidatòria davant de casa meva durant un dia sencer”, ha explicat González, que compareixia aquest divendres com a testimoni davant la jutge per aquest cas, en què els exresponsables de la institució, Fèlix Millet i Jordi Montull, són els principals acusats. González, que sempre es va mostrar crítica amb aquest projecte hoteler d'una zona cèntrica de Barcelona, ha indicat que ja va denunciar els fets davant el jutjat de guàrdia però els ha desvinculat del judici en curs. “Qualsevol persona que denuncia la corrupció corre algun risc i ha de ser protegida”, ha dit.
De perfil independent però en el càrrec per compte del PSC, González va ser un dels obstacles amb què es va topar el projecte de l'Hotel del Palau. Poc després d'iniciar el seu mandat com a regidora del districte de Ciutat Vella de Barcelona, aquesta arquitecta d'ofici va encapçalar el procés de participació ciutadana per incidir en el projecte de construcció de l'hotel. Aquest procés, que al principi es va fer amb el beneplàcit dels responsables d'Urbanisme de l'Ajuntament, “no era legalment necessari” segons ha indicat González. “Però un polític honest ha d'escoltar la ciutadania”, ha afirmat. Des de l'inici del procés, la llavors regidora es va adonar de la ferma oposició veïnal a l'hotel. “Els veïns de Ciutat Vella no volien més hotels”, ha dit.
Els impulsors del projecte eren el mandatari de la Fundació Palau, Fèlix Millet, i la seva mà dreta, Jordi Montull. Segons recull la fiscalia en la seva acusació, Millet i Montull van cobrar presumptament 900.000 euros de l'empresari Manuel Valderrama, propietari d'Olivia Hotels, a canvi que aquests pressionessin a diferents càrrecs polítics per aconseguir la requalificació de tres solars situats a prop del Palau i poder així construir un hotel. Els saquejadors confessos de la institució s'enfronten ara a una possible pena de 10 anys de presó per tràfic d'influències, falsedat, apropiació indeguda i prevaricació. També estan imputats els exintegrants de la cúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament - entre ells l'extinent d'alcalde Ramon García-Bragado- per haver amagat durant la tramitació del projecte que la titularitat de les finques era de Olivia Hotels, i no, com es creia aleshores, de la Fundació Palau.
Itziar González ha explicat que el seu objectiu en el càrrec era trobar l'equilibri entre els interessos dels veïns i els dels partidaris de l'actual model turístic de la ciutat. Però el document que es va redactar després del procés participatiu “no responia a totes les peticions dels veïns”, ha insistit. Quan va esclatar l'escàndol del saqueig del Palau de la Música Catalana, González - que ignorava que la titularitat de les finques era de Olivia Hotels - va expressar al regidor socialista Carles Martí que “políticament s'havia de fer un gest”. “Vaig pensar que s'havia de derogar el projecte i tornar a la valoració inicial”, ha subratllat.
“Les pressions venien per tot arreu”, ha recalcat l'exregidora, que també ha explicat que aquestes no eren directes. “Ells van ajudar a que jo no fos un problema, hi havia debats però jo sempre perdia”, ha apuntat. González també ha denunciat “manipulacions”: “em deien que hi havia gent inquieta, es parlava d'urgències inexistents”. Durant el seu pas per la regidoria, Itziar González va rebre també diverses amenaces per les seves actuacions al districte - fins i tot va ser vícitima d'un robatori al seu pis - i va acabar dimitint del seu càrrec.
En acabar el seu testimoni, els assistents a l'audiència - molts d'ells veïns de Ciutat Vella - han aplaudit González. “M'he sentit molt recolzada per la ciutadania”, ha confiat l'exregidora en declaracions a la premsa. “No vull victimitzar però donar el meu testimoni era la meva obligació ciutadana i el més important és que canviïn les maneres de fer les coses”, ha expressat. “Ciutat Vella és un barri en el qual no hi ha més activitat turística i que té molts problemes, com la pobresa”.