Mor l'exentrenador del Barça Johan Cruyff per un càncer
“El dia 24 març 2016 Johan Cruyff (68) ha mort a Barcelona, envoltat de la seva família després d'una dura lluita contra el càncer. Us demanem amb gran tristesa que es respecti la privacitat de la família durant el seu temps de dol”. Aquest és el missatge oficial de la seva pàgina. A les 13.27, també el seu compte de twitter donava notícia del succés.
El mateix Cryuff va confirmar el passat 22 d'octubre que patia un càncer de pulmó. Tan sols fa un mes, el 13 de febrer, deia esperançat que els resultats del seu tractament estaven sent “molt positius”. No obstant això, finalment ha mort als 68 anys.
L'holandès va ser el primer tècnic que va portar el Barcelona a la consecució de la Copa d'Europa (1992). Com a futbolista va arribar a Barcelona a la dècada dels setanta procedent de l'Ajax d'Amsterdam, equip en què va marcar una època. Va guanyar 8 Lligues i tres Copes d'Europa des de 1964 fins a 1973. També va ser entrenador de l'Ajax entre 1985 i 1988, guanyant una Supercopa d'Europa i dues Copes d'Holanda. Al Barça, les diferències les va marcar des de la banqueta amb la consecució de quatre Lligues consecutives (del 1991 al 1994), a més de l'esmentada Copa d'Europa a Wembley, entrenant al que es va cridar 'Dream Team'.
Johan Cruyff va ser intervingut a cor obert el 1991, després de patir una insuficiència coronària en fase aguda. Després de passar pel quiròfan es va posar en la lluita de deixar de fumar i fins i tot va protagonitzar una campanya publicitària en contra del tabac, amb el lema: “En la meva vida he tingut dos grans vicis: fumar i jugar a futbol. El futbol m'ha donat tot a la vida i, en canvi, fumar, gairebé me la pren”.
Des que es va informar sobre el seu estat de salut, Cruyff va ser informant esporàdicament sobre els seus progressos des de la seva columna al diari holandès De Telegraaf, a més d'en una presentació de la seva fundació a la Universitat Autònoma de Barcelona. Llavors va admetre sentir-se aclaparat per les mostres d'afecte que rebia procedents pels aficionats del Barça i també del seu país. A Holanda, al minut 14 de cada partit es produïen aplaudiments esporàdics dels aficionats animant-lo a continuar en la seva lluita contra el càncer.