El president de Mediapro, Jaume Roures, ha anunciat que el grup ha presentat davant els jutjats d'instrucció de Barcelona una querella contra l'expresident del F.C. Barcelona, Sandra Rosell, per espionatge empresarial. Els fets denunciats per Mediapro s'haurien produït entre l'any 2009 i l'octubre de 2011.
Segons Mediapro, l'ex treballador del grup Robert Cama va espiar els correus electrònics de Jaume Roures per encàrrec de Sandro Rosell. A canvi dels correus electrònics, Rosell retribuïa a Cama primer a través de la seva empresa Bonus Sport Marketing i després directament a través del F.C. Barcelona un cop va començar la seva presidència el 2010, segons el relat del grup.
A més de Rosell, Mediapro ha denunciat el F.C. Barcelona, Cama i l'aleshores encarregat de les seccions esportives del club, Joan Carles Raventós. També s'ha denunciat les empreses Bonus Sport Marketing (propietat de Rosell en els anys en què s'haurien produït els fets) i Socktel Serveis Informàtics, l'empresa personal de Cama.
La querella contra Rosell, el Barça i els altres implicats en la suposada trama d'espionatge conté, en concret, tres delictes: un de revelació de secret empresarial, un altre contra la intimitat del president de Mediapro, Jaume Roures i un delicte continuat de furt agreujat .
“Vam començar a tenir indicis del que passava perquè Sandro, a banda de miserable, era un bocamoll”, ha assegurat Roures en roda de premsa. Segons el relat de Roures, quan li va demanar explicacions a Rosell, l'expresident del Barça li va dir que rebien els correus de Cama “però que els esborraven”.
“Espero que personatges de la categoria moral de Sandro no puguin seguir corrent pel món del futbol”, ha asseverat Roures preguntat sobre quina pena demana per als querellats.
Roures ha explicat que quan Mediapro va saber de l'espionatge a l'octubre de 2011 va procedir a l'acomiadament fulminant de Cama, que va ser immediatament contractat pel Barcelona i on segueix exercint com a responsable d'IT. En aquest sentit, ha assegurat que Rosell “va fer un contracte a Cama de més de cent mil euros” quan ja era president del club.
Espionatge a la 'Guerra del Futbol'
Segons Mediapro, Robert Cama, responsable d'IT del grup fins l'octubre de 2011, va estar accedint de manera “deliberada i sistemàtica” als correus electrònics rebuts i enviats per Jaume Roures, remetent la pràctica totalitat d'ells a Sandro Rosell i Joan Carles Reventós. Mediapro assegura que l'espionatge es va mantenir després de l'elecció de Sandro Rosell com a president del Barça el 2010.
L'espionatge afectaria a tots els àmbits de treball de Roures, especialment a l'anomenada 'Guerra del Futbol', el conflicte entre Mediapro i Sogecable pels drets televisius dels partits de futbol. També a negociacions relatives a contractes de drets audiovisuals, treballs publicitaris i al concurs de creditors que va presentar Mediaproducción.
Mediaproducción, propietària dels drets de la Lliga de Futbol va presentar al juny de 2010 un concurs voluntari de creditors dins de l'anomenada 'guerra del futbol', del que va sortir a finals de 2011. Les entitats financeres i la gran majoria dels creditors van acceptar la proposta anticipada de conveni del grup. No obstant això, va comptar amb el vot en contra i l'oposició reiterada de les empreses del Grup Prisa, Audiovisual Sport, Distribuidora de Televisión Digital i Prisa TV.
D'altra banda, Mediapro ha instat a sumar-se a la querella a Pep Guardiola, Joan Laporta, el Banc Sabadell o el bufet Garrigues, també suposades víctimes de l'espionatge. Segons el grup, Llit va remetre a Rosell i als Raventós els intercanvis de correus entre Jaume Roures i persones com Evarist Murtra, Pep Guardiola, Joan Oliver, Ferran Sorino, Joan Laporta, diversos representants de jugadors, el Banc Sabadell i el citat bufet.