Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

L'incendi de la serra Calderona ja ha cremat vora 1.000 hectàrees

Bombers Forestals de la Generalitat i del Consorci Provincial de Bombers de Castelló treballen en les tasques d'extinció en la serra Calderona

Toni Cuquerella

Les flames ja han cremat un total de 973 hectàrees en la serra Calderona, triplicant quasi en una nit les 350 ha en les quals es xifrava ahir la superfície afectada. El servei d'emergències 112 ha realitzat aquesta primera estimació, mentre informa també que actualment treballen en la zona 482 efectius terrestres, 67 vehicles terrestres i altres 23 aeris.

L'incendi forestal declarat aquest dimecres ha afectat ja els termes municipals de Gàtova (València) i d'Altura, Sogorb i Soneixa (Castelló). Durant la nit han treballat prop de 300 persones, segons el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat, i l'avanç cap al nord va obligar al desallotjament d'una masia i diverses granges, encara que de moment no es preveu el desallotjament de cap nucli de població.

Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a la Comunitat Valenciana les 21 hores d'ahir va entrar brisa del mar en la zona de l'incendi, la qual cosa va humitejar l'ambient, que va passar d'una humitat del 19 % sobre les set de la vesprada al 47 % dues hores després.

No obstant açò, el vent va tornar a girar a partir de les 22.30 hores i durant tota la nit ha bufat de nord-oest, la qual cosa ha suposat que la humitat, que va arribar a ser del 70 % en la mitjanit, baixara del 40 % entre 01:50 i 03:50 hores.

Sobre este blog

Etiquetas
stats