La portada de mañana
Acceder
Alemania toma el pulso a una extrema derecha envalentonada
La carpeta de Junts que atasca la mayoría de Sánchez
Opinión | Ya empezamos, por Antón Losada

Calendari escolar valencià 2021-2022: quin dia comença el curs, quins dies són festius i quan finalitzen les classes

Dimecres que ve, 23 de juny, finalitzen les classes en Infantil, Primària i Secundària en la Comunitat Valenciana, un curs atípic marcat per la COVID-19, que ha obligat a adoptar mesures extraordinàries com la semipresencialitat a partir de Secundària. El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana va publicar el passat 4 de juny la resolució de la Conselleria d'Educació amb el calendari escolar per al curs 2021-2022, quan la normalitat tornarà a les aules, si la pandèmia ho permet. Les classes començaran el 8 de setembre, però aquests són els dies d'arrancada de cadascun dels cursos educatius i també els dies en què està previst la seua finalització:

Inici i fi de curs

Infantil i Primària: del 8 de setembre de 2021 al 21 de juny de 2022

Educació Secundària Obligatòria (ESO) i Batxillerat: del 8 de setembre de 2021 al 17 de juny de 2022

Programes Formatius de Qualificació Bàsica: del 15 de setembre de 2021 al 17 de juny de 2022

Formació Professional (FP) Bàsica de segona oportunitat: del 15 de setembre de 2021 al 22 de juny de 2022.

Formació de Persones Adultes: del 20 de setembre de 2021 al 17 de juny de 2022.

Ensenyaments Artístics de Música i Dansa, elementals i professionals; Ensenyaments Professionals d'Arts Plàstiques i Disseny; i Ensenyaments Esportius de règim especial: del 22 de setembre de 2021 al 16 de juny de 2022.

Escola Oficial d'Idiomes: del 27 de setembre de 2021 al 27 de juny de 2022.

Vacances i festius

Les vacances de Nadal per al professorat i l'alumnat s'estableixen del dijous 23 de desembre fins al divendres 7 de gener, tots dos dies inclosos; i les de Setmana Santa i Pasqua, del dijous 14 al dilluns 25 d'abril, també els dos inclosos.

El pròxim curs 2021-2022 tindrà els següents dies festius autonòmics: el dimarts 12 d'octubre, el dilluns 1 de novembre, el dilluns 6 i el dimecres 8 de desembre, i també el divendres 24 de juny. El 9 d'Octubre és dissabte.

Cal tindre present que aquest és el calendari escolar comú per a tot el territori en l'àmbit autonòmic. A partir d'ací, cada ajuntament incorpora tres dies no lectius locals, així com els festius locals en el cas que, un o els dos dies que els toca a cada municipi, se celebren en jornada lectiva.

Els consells escolars municipals (CEM), que són el màxim òrgan de participació de la comunitat educativa d'un municipi, o els ajuntaments pel que respecta als pobles xicotets que no disposen de CEM, són els encarregats d'acabar de definir el calendari amb els festius i dies no lectius locals en cada poble o ciutat.

A més, els CEM poden sol·licitar un quart dia no lectiu de caràcter recuperable, però en aquest últim cas es tracta d'una modificació del calendari escolar que ha d'autoritzar la Direcció General de Centres Docents. Aquest dia recuperable de classes, en el cas que se sol·licite, sol establir-se allargant un dia més el final del curs o bé acurtant un dia les vacances de Nadal o Pasqua.