Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Los jesuitas admiten por carta que tuvieron un cura abusador en Madrid
Radiografía y mapas de los ataques de Israel en Líbano: “Llevamos años esperando”
Opinión - La fiesta acaba de empezar. Por Esther Palomera

La reclamació valenciana d'un tracte just torna a fer-se sentir davant el Govern

Representants de PSPV, Podem, Compromís, CCOO i UGT en el Ministeri d'Hisenda.

Laura Martínez

Les reivindicacions valencianes tornen a fer-se sentir en el Congrés. Si la setmana passada van ser els alcaldes de l'àrea metropolitana, amb un representant del PP que anava per lliure inclòs, aquest dimarts han marxat a Madrid a la recerca de diverses reunions els integrants de la plataforma per un nou model de finançament, representada per UGT, Comissions Obreres, Podemos, PSPV, Compromís i la CEV -la patronal d'empresaris-. Ni el PP ni Ciutadans han secundat la iniciativa.

Sobre les 10 del matí, grups polítics i sindicats han acudit al ministeri d'Hisenda, amb l'esperança de ser rebuts per algun representant de l'Executiu central, al que han deixat en el registre el manifest per un nou model i la proposta dels experts valencians.

La CEV no ha assistit a aquesta primera trobada perquè té pendent una reunió amb el ministre Cristóbal Montoro i assistir suposava “repetir el mateix”, ha explicat Salvador Navarro.

No obstant això, la patronal sí que ha acudit amb la resta d'integrants de la plataforma a la reunió amb diputats de tots els partits polítics que representen la Comunitat Valenciana en el Congrés dels Diputats i que se celebrava a les 12 hores. En la trobada, s'ha demanat als parlamentaris que defensen la necessitat de finançament i d'inversions “justes” i l'exigència d'abordar la reforma del sistema de finançament.

Etiquetas
stats