Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Los jesuitas admiten por carta que tuvieron un cura abusador en Madrid
Radiografía y mapas de los ataques de Israel en Líbano: “Llevamos años esperando”
Opinión - La fiesta acaba de empezar. Por Esther Palomera

Orxata i valencianes per a endolcir la campanya electoral

Les valencianes que reparteix A la Valenciana en la seua campanya

Laura Martínez

València —

Artistes valencians, grups valencians i ara, també, productes valencians. La campanya electoral es nodreix de valencianitat, especialment en la candidatura de confluència de Compromís-Podemos-Esquerra Unida, A la Valenciana.

El màrqueting electoral advoca aquesta vegada per la línia alimentària. D’una banda, A la Valenciana reparteix paquets de valencianes –que no ‘sobaos’, com ells mateixos matisen en l’embolcall. “No sigues un sobao, vota #alavalenciana” escriuen en el film dels dolços. La formació planteja una campanya de proximitat que reforce el valor local, siga mitjançant els seus artistes o, en aquest cas, apel·lant a l’estómac.

Podem, soci de coalició, se’n va de ruta per la Comunitat ‘a la fresca’, en una sèrie d’actes en què reparteixen orxata i conversen amb la ciutadania, en línia amb els seus minimítings.

Però el monopoli del producte valencià no és exclusiu de la confluència dels partits de Mónica Oltra, Pablo Iglesias i Alberto Garzón. El PSPV també s’apunta a alimentar el seu nínxol de votants repartint orxata i refrescos. Joves Socialistes van anar el cap de setmana passat al Festival de les Arts amb un estand del partit en què els representants repartien la beguda típica valenciana i acostaven el seu programa al públic del festival per a demostrar que “som joves com tu”.

Si bé el PP no ha posat en marxa aquesta nutritiva campanya, la líder popular valenciana, Isabel Bonig, sí que ha anat a la fàbrica de Fartons Polo a fer campanya.

Així, sembla clara la batalla alimentària per apoderar-se el producte valencià, mentre continua l’espectacle de la campanya.

Etiquetas
stats