Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern accepta parlar amb l'Estat sobre el decret de simplificació administrativa “si és necessari”

El portaveu del Govern, Antoni Costa.

Europa Press

0

El portaveu del Govern, Antoni Costa, ha rebutjat les declaracions del ministre de Política Territorial i Memòria Democràtica, Ángel Víctor Torres, que va advertir que el decret de simplificació administrativa tenia “aspectes d'inconstitucionalitat”, encara que ha dit que des de Balears estarien disposats a seure a parlar “si cal”.

Així s'ha pronunciat Costa a la roda de premsa posterior al Consell de Govern a petició dels mitjans, en referència a les declaracions fetes pel ministre aquest dijous, a Palma. D'aquesta manera, ha asseverat que “lamenten profundament” que la visita de Torres hagi estat per “amenaçar i criticar” l'Executiu autonòmic.

“No acceptem amenaces, acceptem asseure'ns en una taula a parlar si cal”, ha recalcat en referència al suggeriment de Torres per establir una comissió bilateral i analitzar el decret. En qualsevol cas, ha indicat que el ministre no té “competències” per fer aquestes afirmacions, i per això “posa en dubte” la seva valoració.

En aquest cas, ha posat com a exemple la reunió bilateral que es va mantenir amb l'Estat a conseqüència d'un extralímit a les competències autonòmiques sobre la deducció a l'IRPF per fomentar lloguers a llarg termini, inclòs en un article als Pressupostos Generals de Balears. “Hem arribat a un acord i punt”, ha dit Costa, indicant que s'ha tancat l'expedient amb una sèrie de modificacions a la norma.

Etiquetas
stats