Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Cuadros y bases del PSOE se revuelven contra los liderazgos de siete territorios
La reforma que convalida las penas en el extranjero no afectará al etarra Txapote
OPINIÓN | El racismo que los medios propagan, por Neus Tomàs

Mor un turista coreà mentre practicava immersió lleugera en una zona de difícil accés a Mallorca

Agent de la Guàrdia Civil

Europa Press

0

Un turista de 31 anys i nacionalitat coreana ha mort mentre practicava immersió lleugera al costat d'una zona de difícil accés propera al Caló des Moro, a Santanyí (Mallorca). Segons ha informat la Comandància de Balears de la Guàrdia Civil, va ser aquest dimarts al migdia quan van rebre un avís sobre la troballa del cos d'una persona que estava practicant submarinisme a la zona.

Fins allà es van traslladar els agents del Grup de Rescat Especial i Intervenció a Muntanya (Greim), que van trobar el cadàver en una zona escarpada i de difícil accés. Al costat d'una patrulla de Seguretat Ciutadana del municipi, i després de rebre autorització per al seu aixecament, van introduir el cos en una llitera i el van rescatar fent servir una corda de seguretat.

Per salvar la complexa pendent, ha explicat l'Institut Armat, van portar la llitera extremant les precaucions i la van traslladar fins a la carretera -a uns 20 minuts de distància-, on estava esperant un vehicle del servei funerari.

Rescat al Massanella

D'altra banda, cap a les 19.30 els agents del Greim també van rescatar un matrimoni de senderistes d'origen alemany que s'havien desorientat a la zona del Puig de Massanella. Els especialistes van començar la seva recerca, a peu, al Coll de Sa Línia i es van dirigir cap a les coordenades en què suposadament es trobaven aquestes dues persones.

Els senderistes, tots dos de 63 anys, estaven acompanyats de diversos bombers que ja havien trobat el seu parador. Després d'un llarg recorregut, els agents els van traslladar a la patrulla fins on la parella havia estacionat el vehicle.

La Guàrdia Civil recomana, a l'hora de sortir a la muntanya, no sobreestimar-ne les possibilitats, planificar la sortida i adequar el nivell tècnic de cada persona a l'activitat a realitzar. La manca d'atenció i de nivell, recorda l'institut armat, és una de les causes principals d'accidents en aquest medi natural.

Etiquetas
stats