Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Multa de més de 230.000 euros a dos operadors postals per llençar cartes i notificacions a torrents de Palma

Notificacions llençades per terra

Europa Press

0

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha sancionat, amb multes d'un total de 230.600 euros, dos operadors postals, Correo Inteligente Postal SL i Hispapost SA, responsables del repartiment i franqueig dels centenars de factures d'empreses privades que a 2022 van aparèixer abandonades a torrents i descampats de Palma.

Segons ha assenyalat la CNMC aquest dilluns en una nota de premsa, la policia va trobar enviaments postals abandonats a Palma. El procediment penal va finalitzar sense que es pogués identificar les persones que havien abandonat les cartes.

Així, es va iniciar un procediment sancionador en què CNMC ha determinat que Correo Inteligente Postal SL, l'operador al càrrec del qual estaven les cartes, i Hispapost SA, l'operador titular dels mitjans de franqueig d'aquestes cartes, han comès una infracció molt greu .

En concret, ha sostingut que els dos operadors han incomplert el deure de fidelitat en la custòdia i la gestió dels enviaments de correspondència, que tenen els operadors postals segons l'article 6 de la Llei 43/2010.

Així mateix, s'ha imposat una multa de 186.600 euros a Correo Inteligente Postal i una de 44.000 euros a Hispapost, que va reconèixer la responsabilitat durant el procediment sancionador. Les 6.758 cartes que van ser recuperades es van lliurar als destinataris.

stats