Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Una incursió vandàlica en el cementeri de Paiporta destrossa prop de 40 tombes

Cementeri nou de Paiporta.

EFE

0

Prop de 40 tombes del cementeri de Paiporta han patit actes vandàlics durant el passat cap de setmana per part d'un grup de desconeguts que van arribar fins i tot a extraure diversos taüts i obrir-los.

Segons ha informat el Consistori, aquest assalt es va produir en la matinada del dissabte i els fets ja estan sent investigats per la Guàrdia Civil.

Els danys en la majoria de nínxols i alguns columbaris han consistit en la destrossa de les làpides, encara que en alguns casos s'ha arribat a extraure els fèretres i alguns sudaris.

Per aquest motiu, han explicat fonts municipals, es baralla tant la hipòtesi del robatori com la de l'acte vandàlic sense més propòsit que la destrossa.

Després de conéixer el succeït, la Guàrdia Civil va desplaçar aquest diumenge a diversos equips forenses, que sota la supervisió d'una jutgessa de Torrent van comprovar la integritat de totes les restes mortals i la seua reposició a les respectives tombes.

Entre les tombes assaltades hi ha algunes de fins a 30 anys d'antiguitat, però també altres més recents.

El Consistori de Paiporta s'ha posat en contacte amb les famílies afectades per a informar sobre el succeït i està permetent l'entrada al camposanto únicament als familiars.

Aquestes instal·lacions no s'obriran al públic fins que les famílies afectades puguen comprovar els danys en les tombes dels seus afins.

Al mateix temps, s'està citant als familiars perquè acudisquen a l'Ajuntament, a partir d'aquest dimarts, per a rebre informació sobre els tràmits per a denunciar els fets i presentar reclamacions.

En declaracions a EFE, l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín (Compromís), ha assegurat que “ha sigut un cap de setmana molt dur” i ha destacat que “no hi ha danys en els cossos, segons han pogut certificar els forenses”.

“Els danys són materials, en les làpides, i es poden reposar. Alguns dels nínxols assaltats estaven buits i en algun cas s'havia manipulat algun sudari, però els cossos estan intactes”, ha subratllat.

La investigació la duu a terme la Guàrdia Civil i pel que sabem tot apunta a un acte vandàlic, desconeixem la intenció, i sembla que es descarta qualsevol acte esotèric, no hi havia senyals de cap mena“, ha explicat Martín.

El regidor d'Interior, Vicent Císcar (PSPV-PSOE), ha insistit que “les famílies poden estar tranquil·les perquè el treball dels forenses ha sigut molt exhaustiu”, i ha explicat que, encara que hi ha unes 40 tombes afectades, únicament s'han manipulat “cinc o sis” fèretres.

“Ara les famílies afectades hauran de presentar una denúncia perquè quan es trobe als responsables caiga sobre ells el pes de la justícia”, ha conclòs.

Fins a la zona s'han acostat durant el dissabte, el diumenge i aquest dilluns diversos veïns per a tractar de comprovar si les tombes dels seus familiars havien patit algun desperfecte, però les instal·lacions romandran tancades fins que totes les famílies afectades puguen comprovar el succeït.

Etiquetas
stats