Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Inspecció de Treball detecta frau de tres falsos becaris a l'Ajuntament de Torrent

Ajuntament de Torrent.

Toni Cuquerella

0

La Inspecció de Treball ha detectat frau de llei en la situació de desenvolupament de tres beques a l'Ajuntament de Torrent. La situació d'aquests tres falsos becaris va ser denunciada per CCOO, i després de la investigació de l pròpia Inspecció ha dictaminat que “en aqueixa activitat s'aprecien les notes típiques de la relació laboral, perquè hi ha alienitat, dependència i onerosidad, que es manifesta en una retribució”, tal com estableix el Tribunal Suprem.

La Inspecció ha resolt que aquestes persones han de cotitzar com a treballadors i treballadores de l'Administració, ingressant en les arques de la Seguretat Social la part no abonada corresponent als codis de cotització de la resta d'empleats i empleades, establint que, per la duració dels contractes (fins a sis anys en alguns casos), “la relació laboral és indefinida”.

Des de CCOO s'afirma que “aquest dictamen obri un ventall d'imprevisibles conseqüències, ja que vincula a la resta de persones becàries que es troben en les seues mateixes condicions, donant lloc a possibles reclamacions i el reconeixement de drets”. Aquests drets serien les prestacions per desocupació, la possibilitat de reclamar diferències salarials i fins i tot demandes a la jurisdicció social per a l'establiment d'una relació laboral indefinida per frau en la contractació, amb la possibilitat que la justícia puga condemnar a l'administració a indemnitzar per acomiadament improcedent.

Per a CCOO “és un contrasentit que l'Administració, que ha de vetlar pel compliment de la llei, siga qui incomplisca la normativa laboral, utilitzant a persones becàries per a cobrir les seues necessitats estructurals de personal, esquivant les limitacions legals sobre aquest tema i precarizando les condicions laborals d'aquests i aquestes joves”.

Etiquetas
stats