Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Junts impide al Gobierno asentar la legislatura
CRÓNICA | La pinza del PP y Junts golpea dos veces a Sánchez
OPINIÓN | El 'caso Peinado' y los múltiples culpables, por Rosa María Artal

El fiscal d'Estrangeria denuncia mancances al CIE de Barcelona

Interior del CIE de Barcelona. EFE

catalunyaplural.cat

Barcelona —

Fernando Rodríguez Rey, fiscal d'Estrangeria de Barcelona, ha posat de manifest algunes deficiències de serveis, instal·lacions i reglament del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) del barri de la Zona Franca, a la capital catalana. En el seu informe del 2012, al qual ha tingut accés la Cadena SER, Rey denuncia que l'absència de reglament sobre el funcionament i organització d'aquests centres deixa els interns sense garanties jurídiques, una situació que deriva en la vulneració dels seus drets, en aquest cas segons els activistes que fa temps que s'oposen a la figura del CIE.

En la memòria de què es fa ressò la Cadena SER, el fiscal, que visita periòdicament el centre, senyalaria diverses mancances dels CIE: la falta de serveis socials -només disponibles al matí-, d'assessoria jurídica i assistència psicològica. Pel que fa a les instal·lacions, lamenta que no hi hagi lavabos a les habitacions ni espais habilitats separats per als interns que estiguin malalts.

Entre els àmbits que el fiscal troba acceptables, hi hauria el tractament dels funcionaris. A més de destacar que s'ha millorat el sistema de videovigilància als espais comunitaris, per tenir controlades les incidències i l'assistència mèdica a les persones.

Etiquetas
stats