Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Junts impide al Gobierno asentar la legislatura
CRÓNICA | La pinza del PP y Junts golpea dos veces a Sánchez
OPINIÓN | El 'caso Peinado' y los múltiples culpables, por Rosa María Artal

Pere Navarro deixa la direcció del PSC

Pere Navarro deixa la direcció del PSC / ENRIC CATALÀ

Arturo Puente

Barcelona —

Pere Navarro ha anunciat aquest dimecres la seva renúncia a seguir dirigint el PSC, en una compareixença en què ha apuntat que considera que aquesta és “la millor manera de contribuir a visualitzar els canvis que necessita el partit”. Navarro posa fi a dos anys i mig de lideratge en què ha encadenat dues garrotades electorals, primer a les eleccions catalanes de 2012, en què va obtenir 8 diputats menys que el 2010, i després a les europees del passat 25 de maig, on el PSC va perdre la meitat dels vots obtinguts en les eleccions al Parlament Europeu de 2009.

El primer secretari dels socialistes catalans anuncia la seva renúncia a només tres dies que se celebri el Consell Nacional del partit, òrgan que haurà de decidir qui dirigeix el PSC fins que es produeixi l'entrada d'una nova direcció. Navarro ha assegurat que tenia la decisió presa des de fa uns dies i que farà efectiva la seva dimissió durant a Consell, que comença dissabte que ve.

La crisi en el si del PSC, agreujada després de la debacle de les europees, s'ha cobrat el cap del seu principal responsable, molt qüestionat durant tota la legislatura. La posició contrària a la consulta de l'actual direcció ha produït un degoteig de crítics que ha minvat els seus suports tant entre els líders històrics com de les bases del partit, fins al punt que diversos d'ells han anunciat que crearan nova formació compromesa amb el dret a decidir.

Navarro va anunciar després de les europees que “prenia nota” i que començaria una ronda de contactes amb els dirigents del PSC per marcar el nou rumb. “Des del principi he intentat prendre les meves decisions mitjançant el diàleg”, ha assegurat, repassant les tasques de regeneració que ha portat a terme durant la seva curta etapa i s'ha refermat en la necessitat de reformar la Constitució en sentit federal. També ha carregat contra els crítics, la seva particular pedra a la sabata que durant aquests dos anys i mig han passat d'excepcions comptades a una veritable allau. Sobre ells ha dit que “han aprofitat la pluralitat del partit” i han “vulnerat els acords presos” en òrgans de direcció del partit.

La decisió de Navarro arriba només dues setmanes després que el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, anunciés la seva dimissió i en ple procés de renovació dels quadres dirigents dels socialistes espanyols, una situació que seria aprofitada pel PSC per iniciar el seu propi procés de renovació.

Etiquetas
stats