Víctor Gibanel nega la seva participació al cas 4F
Amb la prohibició de l’emissió d’un fragment de cinc minuts del documental “Ciutat Morta”, Victor Gibanel es va convertir en el protagonista paral·lel del dissabte a la nit. Quatre dies després, s’ha posat davant dels micròfons al costat del seu advocat i sense l’uniforme de policia per fer una compareixença pública sense acceptar preguntes.
“Vull deixar meridianament clar que no vaig tenir absolutament cap participació als fets del 4 de febrer del 2006 que s’expliquen al documental, ni abans, ni durant, ni després”, ha assegurat amb contundència Gibanel. El que en aquell moment era el cap d’Informació de la Guàrdia Urbana de Barcelona també ha remarcat que “no tenia accés directe a l’alcalde de Barcelona per proporcionar-li qualsevol tipus d’informe dels que elaborava”.
Acord amb la productora
Gibanel, amb to seriós, ha explicat en la compareixença feta a la biblioteca de Gavà, on actualment és el cap de la policia local, que “el procés de prohibició del fragment indicat no es va tractar pròpiament d’una censura”.
Segons Gibanel, la magistrada va dictaminar que s’havien de suprimir tres minuts i amb la productora es va acordar que fossin cinc. L’acord signat per Gibanel i un representant de la productora del documental, al que ha tingut accés Catalunya Plural, significava de mutu acord la supressió del fragment del documental entre els minuts 44.45 i 51.01 i la posterior reedició del film eliminant aquelles referències gràfiques i verbals relatives a la declaració de Gibanel al jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona i l’omisió de qualsevol menció a que ell hagués pogut intervenir en l’elaboració d’un informe sobre els fets del 4 de febrer dirigit a l’alcalde Joan Clos.
Metromuster respon
La productora Metromuster ha emès un comunicat a través de Twitter explicant que van acceptar l’acord perquè amb la retirada del fragment que demanava Gibanel el capítol dedicat a ell quedava “mutilat i incomprensible”. Segons Metromuster, “al no tenir temps de remuntar el capítol abans de l’emissió, no queda més remei que remuntar-lo sencer”.
Tot i l’acord en qüestió, el cap de la policia local de Gavà ha indicat que manté la demanda contra el periodista del setmanari La Directa, Jesús Rodríguez, ja que el considera “el principal responsable dels danys morals i professionals” derivats de la polèmica. Gibanel també ha justificat que va presentar la demanda al considerar que amb l’emissió del fragment es vulnerava el seu dret a l’honor, a la pròpia imatge i a la intimitat, “fins i tot a la seguretat personal”, ha conclòs.