Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El Gobierno asume que no aprobará el objetivo de déficit pero insiste con Presupuestos
Oxígeno para Harris ante Trump: así marca el debate el resto de la campaña
Opinión - El Hamlet independentista. Por Neus Tomàs

La Fiscalia insta la Capitania Marítima a prendre mostres de fuel dels vaixells que van passar davant del Saler el dia de l’abocament

Diversos operaris treballen en la neteja de la platja afectada per l'abocament d'hidrocarburs.

Carlos Navarro Castelló

0

Les platges de Pinedo, l’Arbre del Gos, el Saler i la Garrofera, al Parc Natural de l’Albufera de València, van romandre tancades al bany des del 16 al 19 de juliol, en plena temporada estival, a causa d’un abocament de fuel la procedència del qual encara no s’ha pogut esbrinar.

Tanmateix, això no significa que s’haja deixat d’investigar. Segons han assegurat a elDiario.es fonts de la Capitania Marítima, la Fiscalia, que va obrir una investigació d’ofici sobre l’esdeveniment, els ha instat a elaborar un informe amb el resultat de les diferents perquisicions dutes a terme fins ara, informe que continua en fase d’elaboració.

Les mateixes fonts han detallat que fins ara s’ha analitzat el contingut de les imatges de les càmeres del port de València i del Club Nàutic, així com els registres d’entrades i eixides de vaixells en la data de la detecció de l’abocament, a fi de localitzar vaixells sospitosos.

“Amb la llista elaborada, es tracta d’obtindre mostra de les seues sentines, amb vista a comparar els resultats amb els procedents de l’abocament, unes actuacions que necessiten un temps, perquè els vaixells es dediquen al trànsit internacional, per la qual cosa cal esperar que escalen en ports europeus o, millor encara, a Espanya”, han explicat. A més, han afegit que “s’ha interrogat propietaris d’embarcacions menors que van passar per la zona”.

D’aquesta manera, no queda ni molt menys descartat que la procedència de l’abocament siga d’un vaixell l’activitat del qual estiga relacionada amb el port de València, tal com des de l’Autoritat Portuària (APV) es va tractar de difondre en un primer moment.

L’abocament va afectar un terreny de dos quilòmetres, incloent-hi les platges del Saler, l’Arbre del Gos i la Garrofera, i es van recollir 35 metres cúbics de residus.

Desenes de persones convocades per la Comissió Port Ciutat es van concentrar a la platja del Saler en protesta contra l’abocament i contra l’amenaça de l’ampliació del port de València. A la concentració també es va sumar la Federació d’Associacions Veïnals de València i regidors de Compromís.

Etiquetas
stats