Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El Reino Unido vota para acabar con la era 'tory' tras 14 años de recortes y Brexit
La baja competencia fiscal del PP embarra el debate sobre la financiación autonómica
Opinión - El caos se apodera de ERC. Por Neus Tomàs

Les dones de Podem exigeixen una llista unitària per a aconseguir un partit més “valencià, fort, autònom i morat”

La diputada de Podem en el Congrés Àngela Ballester

elDiariocv

Valencia —

Les diputades valencianes en el Congrés dels Diputats Rosana Pastor i Àngela Ballester i la diputada en les Corts Fabiola Meco signen, al costat d'altres dones de la formació habitada, la declaració “Avancem Ajuntes. Podem”, un document a través del cual reclamen que de la pròxima assemblea ciutadana isca “un Podem més fort i autònom”.

Les signants pretenen fer una crida al debat d'idees i a l'acord, manifestant la seua voluntat de “caminar cap a la II Assemblea Ciutadana de Podem en una candidatura única i plural”.

D'aquesta manera, expliquen: “El 14 de maig celebrem la II Assemblea Ciutadana de Podem, una oportunitat per a avançar, per a sumar i caminar en unitat”, al mateix temps que destaquen el “repte” de “construir una organització més plural, participativa i feminista”, un Podem “valencià, més fort, autònom, més morat”.

En aquest sentit, han assegurat que el “projecte de país” que proposa aquest corrent implica “transformacions profundes per a avançar en democràcia, drets socials i igualtat, més enllà d'acabar amb l'herència de corrupció i destrucció social, econòmica, cultural i territorial”.

La pluralitat i la diversitat, un valor

“Hem construït una organització on la pluralitat i la diversitat són un valor”, reivindiquen en la declaració, al mateix temps que defensen que tots en Podem “són valuosos i totes les veus són necessàries”.

Així, han reivindicat un Podem més feminista, on les dones siguen protagonistes del canvi i estiguen presents, així com més municipalista, valencià i arrelat en el territori i la cultura.

En la seua opinió, Podem ha de ser una organització “construïda des d'a baix, un Podem que creix en cada comarca, poble i barri, i que està prop de la gent per a respondre a les seues necessitats”.

“Volem enfortir i visibilitzar el treball dels nostres regidors del canvi, perquè tenim un objectiu: omplir d'il·lusió i de morat tots els ajuntaments en 2019”, han afegit.

Més rural i verd

També han defensat “un Podem més rural i verd, present i actiu en tot el territori per a defensar els pobles i el medi ambient sobre la base dels principis de sostenibilitat social i ambiental”.

Així mateix, ha de ser, al seu judici, una formació “més plural, participativa i democràtica”, un projecte “construït des d'a baix amb la gent i amb els cercles territorials i sectorials”.

“Sabem que, si el poble no fa política, uns altres la faran contra nosaltres”, han assegurat en la declaració, en la qual s'han mostrat a favor d'un Podem “més ampli i popular, en sintonia amb els moviments socials i la societat civil”.

La formació ha de ser “més forta i autònoma”, que puga prendre decisions que “responguen a les necessitats del territori i de la gent”, afigen.

També han signat la declaració les diputades en autonòmiques Beatriz Gascó i Llum Quiñonero, l'eurodiputada Dolores Sánchez, la integrant del Consell Ciutadà Emilia Noguera i altres militants i càrrecs orgànics locals com Amalia Diéguez, Elena Aris, Emilia Sánchez-Pantoja, Lucía Langa, Maite Larrauri, María Guridi, Marieta Romá, Silvia Arques, Teresa Faus i Virginia Tingues.

Etiquetas
stats