Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El Reino Unido vota para acabar con la era 'tory' tras 14 años de recortes y Brexit
La baja competencia fiscal del PP embarra el debate sobre la financiación autonómica
Opinión - El caos se apodera de ERC. Por Neus Tomàs

Sandra Gómez s'imposa clarament Maite Girau en les primàries del PSPV a València

Sandra Gómez votant en las primàries socialistes a la ciutat de València

eldiariocv / Europa Press

València —

Durant la jornada d'aquest diumenge els socialistes valencians han celebrat les primàries comarcals per a l'elecció dels seus respectius secretaris generals. Les eleccions s'han celebrat en 13 comarques de les 26 en les quals s'estructura el partit a la Comunitat Valenciana.

A València, la portaveu socialista en l'ajuntament, Sandra Gómez, ha guanyat per 155 vots l'altra aspirant, l'edil Maite Girau, en les primàries d'aquest diumenge, per la qual cosa serà la nova secretària general de cara a les eleccions municipals de 2019.

Gómez ha obtingut un total de 640 vots (56,1%) enfront dels 485 (42,5%) de Girau, del total d'1.140 paperetes emeses en unes primàries a les quals estaven cridades 1.495 persones, amb una participació del 76,3% i 16 vots nuls o en blanc, segons han informat fonts socialistes.

La també primera tinent d'Alcaldia s'ha imposat en la majoria de les agrupacions socialistes de la ciutat -Abastos, Benimaclet, Ciutat Vella, Jesús-Patraix, Marítim i Russafa-, a excepció de Benimàmet i València Nord, on la regidora d'Esports ha obtingut pràcticament el doble de vots que Gómez.

Prop de 8.000 militants

El secretari d'Organització del PSPV, Jose Muñoz, ha declarat que aquest diumenge “s'ha tornat a demostrar que en el partit socialista és la militància qui té la veu per a triar als seus líders”. “Celebrem que la jornada haja transcorregut amb total normalitat i que l'índex de participació haja sigut tan elevat”, ha assenyalat Muñoz, qui ha explicat que en total han participat 7.777 militants, d'un cens de 10.922.

“Avui hem tornat a constatar que el PSPV és un exemple de democràcia interna i, a partir d'ara, els secretaris generals triats han de liderar un temps que ens ajude a consolidar la Generalitat, els municipis en els quals vam governar i aconseguir el major nombre d'alcaldies possibles en 2019”, ha conclòs.

Etiquetas
stats