Promotors reclamen al Consell 316 milions per plans urbanístics que va tramitar malament el PP
“La tramitació negligent d’una vintena de projectes urbanístics en l’etapa del PP que han estat paralitzats per la justícia podrien comportar un cost a les arques de la Generalitat que podria superar els 316 milions d’euros”.
Aquesta és la xifra que, segons ha denunciat aquest dimecres la consellera d’Habitatge, María José Salvador, exigeixen en concepte de danys i perjudicis els diferents promotors i propietaris d’aquests terrenys al Consell.
Segons Salvador, el departament que dirigeix ha rebut ja 60 reclamacions per un total de 20 plans urbanístics (hi ha terrenys amb més d’un propietari).
Tots aquests projectes, aprovats en els 20 anys de govern del PP en la Generalitat, van ser denunciats al seu dia per diferents col·lectius i paralitzats per la justícia.
En la majoria dels casos, aquests plans van ser paralitzats per la justícia “perquè no tenien els informes obligatoris de les confederacions hidrogràfiques o perquè no tenien avaluacions ambientals”.
Salvador ha posat com a exemples el pla d’actuació integral (PAI) de Rabasa, el de l’Altet, el pla de Porxinos o la zona d’actuació logística (ZAL) del port de València.
“Els promotors que ja havien comprat aquests terrenys i que havien fet projectes perquè disposaven del vistiplau de la Generalitat, han vist que el jutjat els ha paralitzat el projecte per una tramitació irregular de l’Administració; per això ara exigeixen la indemnització corresponent”, ha comentat Salvador.
La consellera ha informat que el Consell recorrerà contra totes aquestes reclamacions, però ha advertit que, si prosperen, hauran de fer front al pagament de 316 milions d’euros, i això serà “un altre colp a la línia de flotació d’aquesta administració per una mala gestió del PP”.
En aquest sentit, Salvador ha advertit que s’han acabat “els informes a la carta” i que, d’ara en avant, el departament que dirigeix i la resta de les conselleries “compliran escrupolosament la llei i exigiran tots els informes preceptius per a garantir la seguretat jurídica de les empreses que vulguen invertir a la Comunitat”.
A més, ha afegit que el govern del Botànic pensa en “una nova gestió del territori basada en el creixement sostenible” i que la modificació de la Llei d’ordenació del territori, urbanisme i paisatge (Lotup) que es tramitarà la setmana que ve anirà en aquesta direcció.