És la primera vegada que l'Ajuntament de València acull el voluntariat lingüístic d’Escola Valenciana, onze anys després de la seua creació, l’any 2005. Amb aquesta iniciativa, l’equip de govern té la intenció de “potenciar el valencià dins l’administració i, d’aquesta manera, oferir un millor servei a la ciutadania, perquè puga comunicar-se en les dues llengües cooficials”, ha indicat l'Ajuntament en un comunicat.
L’acte de presentació de la iniciativa s’ha desenvolupat aquest dilluns a l’hemicicle de l’Ajuntament i ha comptat amb les intervencions del president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno; l’alcalde Joan Ribó; el regidor de l’Àrea de Govern Interior, Sergi Campillo; la responsable del Voluntariat pel Valencià, Dariana Groza, i el cap de gabinet de Normalització Lingüística de l’Ajuntament, Vicent Anyó.
De la bona acollida que ha tingut el programa del Voluntariat pel Valencià entre el funcionariat de l’Ajuntament de València dóna idea el fet que s’han inscrit uns 140 aprenents i 90 voluntaris. El portaveu d’Escola Valenciana ha manifestat la satisfacció d’introduir el Voluntariat pel Valencià entre els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de València, i ha comentat que “desenvolupar una activitat centrada en el diàleg, l’expressió oral, resulta molt atractiva i enriquidora perquè posa en joc totes les habilitats de la llengua de forma pràctica i, alhora, contribueix a millorar la fluïdesa”.
A més, Vicent Moreno ha exposat que “gràcies al Voluntariat pel Valencià, les parelles lingüístiques potencien valors de solidaritat i d’altruisme”, ja que “un voluntari ofereix el seu temps perquè un aprenent puga eixamplar el seu coneixement de valencià i, és clar, també s’estableix una relació humana molt bonica, com ja vam recollir en el llibre 10de2, que vam presentar l’any passat, i aplega experiències entre voluntaris i aprenents”.
Els assistents a l’acte han tingut l’oportunitat de presenciar com es desenvolupa la primera trobada entre un voluntari i un aprenent, gràcies a la participació d’una de les més de cent parelles lingüístiques que s’han inscrit per desenvolupar les 10 sessions conversacionals del programa.
El president d’Escola Valenciana ha agraït a l’Ajuntament de València la seua implicació i ha felicitat la tasca dels participants en el Voluntariat pel Valencià: “el fet d’oferir una llengua i tractar d’acostar a la nostra cultura gent que no ha tingut la possibilitat d’estudiar en valencià, és un regal que volem compartir amb tothom”.