Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Junts impide al Gobierno asentar la legislatura
CRÓNICA | La pinza del PP y Junts golpea dos veces a Sánchez
OPINIÓN | El 'caso Peinado' y los múltiples culpables, por Rosa María Artal

Ada Colau guanyaria les eleccions de Barcelona, segons el CIS

Ada Colau, candidata de Barcelona en Comú / ENRIC CATALÀ

Arturo Puente

Canvi de tendència en els sondejos electorals de Barcelona. Si fins ara la majoria d'enquestes donaven la victòria a la candidatura de Xavier Trias (CiU) per la mínima, el CIS ha publicat aquest dilluns el seu sondeig preelectoral en què dóna com a guanyadora a Ada Colau, candidata de Barcelona en Comú, amb 11 regidors. Mentrestant, l'actual alcalde quedaria lluny, amb 8 regidors.

La tercera formació seria Ciutadans, que entraria per primera vegada a l'ajuntament amb 6 regidors. Jaume Collboni, candidat del PSC, obtindria 5 representants, 6 menys que el 2011. Per la seva banda, l'ERC d'Alfred Bosch quedaria amb 4 representants a l'ajuntament, dos més que en les passades eleccions.

El PP també pateix una caiguda, obtenint 4 regidors, 5 menys que el 2011. La CUP també entraria al consistori barceloní per primera vegada, amb 3 regidors.

Segons el pronòstic del CIS, 7 partits es repartirien els 41 seients de l'ajuntament barceloní. Una càmera que quedaria fragmentada i que necessitaria un improbable pacte a quatre per evitar el nomenament de Colau com a alcaldessa.

*Els regidors d'ICV-EUiA el 2011 s'han comptabilitzat a Barcelona en Comú per raons tècniques

Etiquetas
stats