Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Fiscalia demana gairebé sis anys de presó per a 13 manifestants més pels disturbis de Can Vies

Fiscal pide casi seis años para 13 manifestantes por los disturbios de Can Vies

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

La Fiscalia demana penes de cinc anys i deu mesos de presó per a tretze joves que van participar en les manifestacions contra l'enderrocament de Can Vies. Els tretze seran jutjats a partir de dimarts, acusats de delictes de desordres públics i atemptat contra l'autoritat, per organitzar-se suposadament per muntar barricades, atacar oficines bancàries i llançar pedrades a la policia.

Fonts de la defensa, però, argumenten que entre els acusats hi ha joves que ni tan sols es coneixen entre ells, de manera que no podien estar organitzats. Segons la seva versió, diversos joves es van refugiar d'unes càrregues policials en un portal, on van ser detinguts tots. Des de la defensa es mostren convençuts que se'ls absoldrà perquè “la imputació és genèrica i no concreta què va fer cadascun dels acusats, no concreta les actuacions”.

El Ministeri Públic sosté que els tretze processats, al costat d'un menor d'edat, actuaven “integrats en un grup” per portar a terme accions violentes en les manifestacions dels dies 28, 29 i 30 de maig, que es van saldar amb danys en el mobiliari urbà i en sucursals bancàries i comerços del barri barceloní de Sants. La Fiscalia afirma que els processats “van actuar de manera concertada” per causar aquests disturbis i van creuar al carrer contenidors cremant, “amb el consegüent perill per als usuaris de la via pública i els agents que en aquell moment exercien les seves funcions”.

Els processats, segons l'escrit del fiscal, haurien actuat integrats en un grup “del qual es separaven per realitzar una acció violenta, tornant a reagrupar-se immediatament”, i van llançar llambordes i objectes contundents a la línia policial que protegia la seu del districte, alhora que bolcaven contenidors al carrer per obstaculitzar l'actuació policial, afegeix l'escrit.

L'optimisme de la defensa contrasta amb el caràcter de les sentències dictades fins pels aldarulls de Can Vies. Una dotzena de persones han estat condemnades en els últims mesos a penes d'entre sis mesos i gairebé quatre anys de presó per haver participat en les protestes de fa ja gairebé un any. “S'ha sacralitzat la versió policial”, lamenten les fonts de la defensa, tenint en compte que moltes de les sentències es basen en la versió dels agents.

Etiquetas
stats