Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

L'última xiulada

Lluís-Anton Baulenas

M'agradaria que la del dissabte passat fos l'última xiulada. Discrepo dels que diuen que xiular l'himne és de covards. Es xiula l'himne espanyol perquè no hi ha altres maneres de fer-te sentir. Ells t'ofeguen les vies per fer-te sentir, doncs tu t'agafes les que tens més a mà. Així de clar.Encara que sigui una xiulada en el marc d'una competició espanyola. Què hauria fet jo? Instar els afeccionats del Barça i del Bilbao a quedar-se a casa. Castigar amb el silenci i el menyspreu. Però, repeteixo, és la mateixa dialèctica que cal mantenir davant els que ara titllen de manipulador el procés perquè afirma que les eleccions del 27-S tindran caràcter plebiscitari. Diuen: “No ens havíeu fet saber fins a no poder més que volíeu un referèndeum? Que això es resolia via referèndum i vots? I ara sortiu dient que amb majoria de diputats ja n'hi haurà prou…” Aquestes afirmacions són malèvoles, tenen trampa. Si no hi ha punyetera manera que et deixin fer el referèndum, aleshores t'arrapes al que tens. I el que tenim són unes eleccions autonòmiques espanyoles a les quals nosaltres donarem el caràcter de plebiscitàries. Sí, nosaltres i ningú més. Això què vol dir? Doncs que l'endemà pot passar tot i res. Que si les forces sobiranistes guanyen per majoria absoluta, ja no hi haurà més marge per fer l'orni: O continuem endavant amb passos molt previsibles i contrastats internacionalment (DUI, tancada de parlamentaris, procés constituent…) o ens quedem a casa llanguint. Amb els partits de futbol, passa igual.La gent fa ús de la seva llibertat d'expressió. La mateixa que fan servir els afeccionats que criden “Puta Barça, puta Catalunya”. És la mateixa llibertat d'expressió il·legal que la delegada del govern central utilitza quan incompleix una llei orgànica de l'estat espanyol (l'estatut de Catalunya) que mana que les dues banderes oficials onegin en els edificis públics. La senyera és a la seu de la delegació d'Espanya. L'han vista en alguna comissaria de policia, de la guàrdia civil? No? Jo, tampoc.Es posen histèrics per fer complir la llei de banderes en allò que els interessa, però no pas en allò que no els intersssa (a mi, francament, ja m'està bé, una senyera i una caserna de les forces armades espanyoles, em lligarien molt malament).

Aquesta hauria de ser la darrera xiulada, en molts sentits. Té un punt d'impotència que no és recomanable. Però ara per ara és el que hi ha, és l'únic que hi ha. No es pensin que existeixen tantes opcions. Un servidor, per exemple, que aposta pel diàleg i afirma solemnement que no llençarà ni un cop de pedra contra ningú, ho té difícil per fer-se sentir i respectar. I com un servidor, uns quants centenars de milers de persones més. Per tant, n'hi ha que xiulen l'himne d'Espanya. Si Espanya, per posar un exemple, en comptes de no voler dialogar, fes el contrari, com va fer el Regne Unit amb Escòcia, quan sonés l'himne espanyol, potser en comptes de xiular, aplaudirien. Almenys, jo, aplaudiria. Amb un punt d'ignorància terrible, n'hi ha que diuen, no voleu ser independents? Doncs no jugueu els campionats oficials de futbol.Que el Barça es retiri de la Lliga, per exemple.Això és el que voldrien. No els ho donarem. De la mateixa manera que, pel simple fet de plantejar una sèrie de reivindicacions de caire sobiranista, les veus més idiotes, que n'hi ha tantes com en tenim nosaltres, diuen: No se'n volen anar? Doncs els retirem tots els fons de tot (de fet, una mica ja ho estan fent): Prou inversions, prou ajuts… Doncs no, mentre siguem espanyols i paguem els nostres impostos, per més que vulgueu, no pot ser, no pots tancar-me l'aixeta. Ho sento. Fins a l'últim minut, el Barça jugarà la lliga espanyola i l'estat haurà d'invertir a Catalunya.

M'agradaria tant que aquesta xiulada fos l'última…

Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Etiquetas
stats